mondo.rs

iPhone fanovi - iznenađenje!

Autor:

Test je pokazao koji je mobilni sistem stabilniji i ono u šta su se "kleli" Apple fanovi palo je u vodu...

iPhone fanovi - iznenađenje! Foto: Promo. LG G3 Lollipop Android 5.0.

I dok je Apple pobedio Google po pitanju prodaje, situacija ide Androidu na ruku kada je stabilnost sistema u pitanju. Na osnovu studije i Crittecism aplikacije, Android Lollipop, odnosno Android 5.0 je 0.2 odsto stabilniji od iOS 8 operativnog sistema na iPhone uređajima.

Prema izveštaju ZDnet portala broj krahova aplikacija na Androidu dešava se u 2.0 odsto slučajeva, dok je na iOS 8 2.2 odsto. Takođe, iOS 8 pada 0.3 odsto češće u odnosu na iOS 7 (2.2 naspram 1.9 odsto), dok je Android napradovao u odnosu na ICS i KitKat. Dok Lollipop pada u 2.0 odsto slučajeva, KitKat je padao u 2.6 odsto, baš kao i Ice Cream Sandwich.

Ove cifre značajno menjaju "svest" o tome kako je iOS mnogo stabilniji od Androida. I dok su ovo samo testovi i ne moraju nužno da budu tačni za svaki telefon na Androidu ili iOS 8, ipak pokazuju trend povećanja stabilnosti na Android platformi. I odmah da dodamo da je Android Lollipop sve samo ne savršen, ali o tome ćemo drugom prilikom, još uvek ga ima samo 1.6 odsto svih aktivnih Android uređaja.

Čekamo vaše komentare i utiske ispod i na Facebooku!

Izvor: googlenexus

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.