Biramo najbolji film!

Autor:

Dodela Oskara se bliži, šta vi mislite - koji film je zaslužio najprestižniju nagradu?

23
A- A A+

 U kategoriji najboljeg filma, ove godine je nominovano osam ostvarenja. Zlatnu statuetu Američke filmske akademije osvojiće jedan od ovih filmova! Istorijski, šaljivi, dirljivi, muzički, ratni... Koji je vaš favorit?

"American sniper"

Priča o Krisu Kajlu, najsmrtonosnijem snajperisti američke vojske. Film je režirao Klint Istvud, a glavne uloge tumače Bredli Kuper i Sijena Miler.

Izvor: YouTube

"Birdman"

Nekadašnji "superheroj" pokušava da napravi veliki povratak u pozorištu. Igraju Majkl Kiton, Zak Galifijakanis, Edvard Norton, a režiju potpisuje Alehandro Gonzales Inaritu.

Izvor: YouTube


"Boyhood"

Priča o odrastanju dečaka u disfunkcionalnoj porodici. Film je režirao Ričard Linklejter, a uloge tumače Patriša Arket, Itan Houk i Elar Koltrejn.

Izvor: YouTube


"Grand Budapest hotel"

Avantura nekadašnjeg recepcionara i njegovog šegrta u grandioznom hotelu u izmišljenoj zemlji između dva rata. Režiju potpisuje Ves Anderson, a glume Ralf Fajns, F. Marej Ejbrahem i drugi.

Izvor: YouTube


"The imitation game"

Filmska biografija matematičara Alana Turinga, koji je igrao ključnu ulogu u Drugom svetskom ratu. Igraju Benedikt Kamberbeč i Kira Najtli, a film je režirao Morten Tildum.

Izvor: YouTube


"The theory of everything"

Dirljiva biografija naučnika Stivena Hokinga, u režiji Džejmsa Marša. Glume Edi Redmejn, Felisiti Džons i drugi.

Izvor: YouTube


"Selma"

Film o epskom maršu Martina Lutera Kinga od Selme do Montgomerija 1965. Uloge tumače Dejvid Ojelovo, Karmen Edžogo, Tim Rot i drugi, a film je režirala Ejva Duvernej.

Izvor: YouTube


"Whiplash"

U filmu Demijana Šazela, Majls Teler i Džej Kej Simons dočaravaju bizaran odnos studenta i profesora na jednoj džez akademiji.

Izvor: YouTube

Odaberimo najbolji film, a Američka filmska akademija će svoj sud dati u noći između nedelje i ponedeljka!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti