mondo.rs

Predstava u kojoj gledaoci cirkaju sa glumcima

Autor:

Sedmoro glumaca i 20 gledalaca sedi za istim stolom. Pijuckaju vino i duvane. A onda započinju priču o iskrenosti…

0
A- A A+

Predstava u kojoj gledaoci cirkaju sa glumcima Foto: MONDO - Aleksandra Petrovski
  Pozorišna predstava "Glad" reditelja Andreja Nosova i dramaturga Vuka Boškovića izvedena je u ponedeljak uveče prvi put u beogradskom prostoru Mikser House. Monološko-performativna predstava se bavi intimnim životom sedmoro ljudi. Njihovim željama, njihovim nadama, njihovim patnjama, bolom i strahovima kako od prošlosti, tako i od budućnosti. U predstavi igraju Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Aleksandra Janković, Vlada Aleksić, Hristina Popović, Milan Marić i Jovana Gavrilović, koji sede za elipsastim stolom zajedno sa još dvadesetak ljudi. Oko njih ima mesta za još 100 ljudi, koji takođe na neformalan način mogu da učestvuju u predstavi i za razliku od klasičnog pozorišta – mogu da zapale cigaretu, pijuckaju vino, pa i da dožive da im Vlada Aleksić uzme torbu ili naočare.

U današnjem, a i u svakom drugom vremenu, pitanje iskrenosti je uvek teško, problematično i nestalno, i ako je ova predstava bitna zbog nečega, to je zbog pokušaja da bude iskrena na kulturnoj, pozorišnoj i svakoj drugoj sceni.

Glumačka ekipa je više od šest meseci radila na ovoj predstavi , ali ona nije gotova, "niti će ikada biti, jer je iskrenost kao i sitost: neodrživa". Celu priču glumci nonšalantno iznose pred vas, tako vešto da stičete utisak da oni zapravo neformalno ćaskaju među sobom i improvizuju na licu mesta.

Da su tokom predstave I sami glumci, ne samo srušili zidove, već se I dobro zabavili u prilog govori širok osmeh cele ekipe i ovlaš poljubac u usta koji je Mirjana Karanović tokom poklona uputila kolegama Vladi Aleksiću i Milanu Mariću.Pogledajte šta je za Mondo TV pre nekoliko dana Vlada ispričao o ovoj predstavi i tome da su ljudi gladni ljubavi.


Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.