"Magični" Kokoškov

Autor:

Srpski trener i selektor Gruzije vraća se u NBA ligu, kao pomoćnik trenera Orlanda

1
A- A A+

"Magični" Kokoškov Foto: MN Press
Igor Kokoškov prihvatio je poziv trenera Orlando Medžika Džejmsa Borega da postane njegov pomoćnik.

Srpski stručnjak tako će se vratiti u NBA ligu, u kojoj je radio 15 sezona kao pomoćni trener.

Borego je nedavno preuzeo Orlando i dogovorio saradnju sa tim klubom do kraja sezone, uz mogućnost produžetka saradnje.

Kokoškov, koji je od 2008. godine selektor Gruzije, u karijeri je radio i kao pomoćni trener Los Anđeles Klipersa, Detroit Pistonsa, Finiks Sansa i Klivlend Kavalirsa.

Posao pomoćnog trenera u NBA prvi put je preuzeo 2000. godine, i to u ekipi Klipersa, kada je stigao iz NCAA lige, i zvanično je tada postao prvi stručnjak van SAD kome je to pošlo za rukom.

Kokoškov se 2003. priključio stručnom štabu Detroita, kao asistent Leriju Braunu, i odmah prve sezone stigao je sa Pistonsima do šampionskog prstena. To je bilo prvi put da se neki evropski trener asistent okitio titulom u NBA ligi.

Bez obzira na novi angažman, Kokoškov će nastaviti da predvodi selekciju Gruzije. Čelnici košarkaškog saveza te zemlje prezadovoljni su saradnjom sa srpskim trenerom, zbog čega je i odlikovan u Gruziji u decembru 2011. nacionalnim odrenom.

On će tu selekciju predvoditi na Eurobasketu ove godine. Njegova reprezentacija igraće u grupi C u Zagrebu, zajedno sa nacionalnim timovima Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Grčke i Holandije i pokušati da osvoji neko od prva četiri mesta koja vode u osminu finala.

Povezano

Sve vesti