• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Beograd će videti "Srbiju u isečcima" Eme Fik

Izvor mondo.rs

Izložba "Srbija u isečcima" autorke Eme Fik, 25. februara u 18 časova, biće svečano otvorena, u Impakt Habu, koji se nalazi u Makedonskoj 21 u Beogradu.

"Srbija u isečcima" ("Snippets of Serbia") je zbirka ilustracija koje prikazuju putovanje Eme Fik kroz Srbiju. Na ovoj izložbi njene ilustracije iz Srbije će prvi put biti prikazane sve zajedno, i to u velikom formatu kako bi publika mogla više da uživa u svim detaljima. Naziv "Srbija u isečcima" nagoveštava da su u pitanju mali, nepovezani delovi, a na ovoj izložbi će oni postati celina, jedinstvena predstava Srbije iz ugla jednog stranca.  

Uz podršku i projekat ambasade SAD, protekla četiri meseca Fikova je provela obilazeći Srbiju. Posetila je osam gradova u kojima postoje prostorije Američkog kutka (Subotica, Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Beograd, Vranje, Niš i Bujanovac) gde je vodila radionice iz oblasti ilustracija na temu vizuelnog prikazivanja kulture SAD i Srbije.

"Sve se više i više zaljubljujem u Srbiju, i čini se da, koliko god joj ljubavi dala, ona uvek uspeva da tu ljubav uzvrati stostruko. Slojevi umetnosti, istorije i prirodnih lepota u Srbiji ne prestaju da me zapanjuju, i svakoga dana učim sve više", rekla je Fikova.

Ema je ilustracijama opisala svoja iskustva u svakom od pomenutih gradova, ispunivši svoje sveske zapažanjima. U stranicama tih svezaka javnost, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, mogla je da uživa na sajtovima društvenih mreža gde su one bile svakodnevno postavljane.

"Izložba "Srbija u isečcima" ima za cilj da prikaže lepotu Srbije, onako kako sam je ja doživela u proteklih nekoliko meseci, a zatim da je predstavim celom svetu. Izložba će takođe biti i prilika da sretnem se sa mnogima koji su učinili da se u Srbiji osećam kao kod kuće i zahvalim im se", dodala je Ema.

Postavka će u Beogradu biti od 25. februara do 3. marta, kada će se izložba preseliti u knjaževački Kulturni dom.

_______________

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miloš

Divna je Ema, kakva žena! Talenat, duhovitost i lepota!

SERIJE