Jovan Terzić

Despotović za MONDO: Idem, trebaju mi utakmice

Autor:

Mladi napadač Crvene zvezde, ipak, promenio odluku.

8
A- A A+

Despotović za MONDO: Idem, trebaju mi utakmice Foto: MN Press
Od povratka u Crvenu zvezdu, Đorđe Despotović je imao probleme.

Prvo mu je oduzet broj devet na dresu, a zatim se, poput ostalih napadača u timu, borio sa realizacijom.

U 12 mečeva postigao je dva gola, od kojih je jedan doneo crveno-belima plasman u osminu finala Kupa, a drugi prvenstvenu pobedu nad OFK Beogradom.

Najveći problem usledio je po povratku iz Slovenije, sa prve faze zimskih priprema, kada je saznao da trener Nenad Lalatović više ne računa na njega.

Iako je izgubio status prvotimca, 22-godišnji Lozničanin rešio je da ostane na "Marakani" i trenira pod nadzorom Ivice Momčilovića nadajući se da bi Lalatović mogao da promeni mišljenje.

Dok su njegovi saigrači vežbali u Turskoj, mladi napadač je odbio je ponude nekoliko inostranih i domaćih klubova, ali čak i to što Fuad Salami nije na vreme dobio sertifikat potreban za registraciju, zbog čega nema pravo nastupa u ponedeljak u Nišu, nije uticalo da Despotović bude vraćen u prvi tim.

Svestan da bi mogao da izgubi prolećni deo sezone, 22-godišnji Lozničanin rešio je da, ipak, prihvati jednu od ponuda.

"U ponedeljak idem u Kazahstan. Igraću do juna na pozajmici za Žetsu", otkrio je Despotović za MONDO.

"Već sam razgovarao sa njihovim trenerom i rekao mi je da sam mu potreban u timu, a meni su potrebne utakmice, tako da smo se brzo dogovorili. Bilo bi mnogo da do leta treniram samo individualno i da ne igram", objasnio je.

Nekadašnji đak Zvezdine škole, koji se posle Sopota, Spartaka iz Subotice i Lokerena letos vratio na "Marakanu", tokom jeseni se borio za minutažu sa Đorđem Rakićem i Lukom Jovićem. Zbog malog broja golova koje su postigli, klub je odlučio da promeni igrače u napadu.

Rakić je otišao u Kinu, a dovedeni su Džošua Parker i Fuad Salami, dok je Despotović proglašen za "višak". Ostao je samo Luka Jović, koji je odavno okarakterisan kao "klupski projekat", od kojeg se u budućnosti očekuje dobra zarada.

Nejasno je, međutim, zašto je posle otpisivanja Despotovića doveden Petar Orlandić, kada je Lalatović istakao da mu nisu potrebna četiri napadača, ali privremeni centarfor Žetsua nije želeo da priča o tome.

"Cilj mi je da u narednih šest meseci golovima pokažem da zaslužujem mesto u Crvenoj zvezdi i potrudiću se da uspem u tome", zaključio je Despotović.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.