Potrebno za šest osoba:
- Dve veće sipe
- Dve glavice crnog luka
- Dva čena belog luka
- Dve čaše belog vina
- Supa od povrća u kockici
- Čaša mastila sipe
- So i biber po ukusu
- Dve šolje pirinča
Priprema:
Propržiti na ulju sipe iseckane na krupnije komade, zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Kad porumene, dodati pirinač i vino. Nakon desetak minuta dodati kockicu supe, a kada se skroz rastopi, i mastilo. Nekoliko minuta kuvati poklopljeno, a zatim skloniti poklopac i kuvati dok sipa i pirinač ne omekšaju, ali ne skroz.
"Sipa ne bi trebalo da bude kao guma, a pirinač nikako ne sme da se prekuva i postane lepljiv, već mora svako zrno jasno da se vidi", savetuje kuvar Emanuil Pitaras i objašnjava da se ovo jelo posoli i pobiberi neposredno pre nego što se skloni sa vatre, a služi se toplo, odmah nakon što mu se doda nekoliko kockica putera.
"Najbolje ide uz crno vino", savetuje Pitaras i dodaje:
"Καλη σας ορεξη"!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Sloboda Mićalović napadnuta na parkingu: Evo kako je poznata glumica završila u Urgentnom centru