mondo.rs

Juniorski turnir Evrolige nosi ime Marko Ivković

Autor:

Evroliga je podržala da juniorski turnir nosi ime navijača Crvene zvezde, koji je ubijen krajem prošle godine u Istanbulu uoči meča crveno-belih i Galatasaraja

4
A- A A+

Crvena zvezda Telekom od 27. februara do 1. marta četvrti put uzastopno biće domaćin i organizator kvalifikacionog turnira Evrolige za juniore.

Turnir će od ove sezone, na Zvezdinu inicijativu, koju je podržala Evroliga, nositi ime Adidas Next Generation Tournament Marko Ivković u znak sećanja na navijača crveno-belih, koji je ubijen u novembru prošle godine u Istanbulu pred evroligaški meč između Galatasaraja i Zvezde.

Ovaj prestižni turnir, koji će se osmu godinu zaredom održati u Beogradu, okupiće osam ekipa podeljene u dve grupe. U grupi A takmičiće se Crvena zvezda Telekom, Mega Leks, Alba Berlin (Nemačka) i Vaerlose (Danska), dok će B grupu činiti Partizan NIS, Zemun, Umana Reyer Venice (Italija) i Canarias Baskteball Academy (Španija).

Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće učešće u polufinalu, a pobednik ovog turnira plasiraće se na Fajnal ejt Evrolige, koji se ove godine održava u Madridu.

Pokrovitelj turnira je Gradski sekretarijat za sport i omladinu, a organizaciju turnira kao i svake godine pomaže i Košarkaški savez Beograda.

Povezano

Sve vesti