• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ono što možda niste znali o "snežnoj kraljici"

 Mirjana Šegan
Autor Mirjana Šegan

Ovo je priča o Tini Maze, skijašici koja pleni rezultatima, ali i atraktivnim izgledom. Osim brojnih medalja koje osvaja poslednjih godina, pročitajte i o tome šta voli i u čemu je još dobra lepa Slovenka.

Skijašica Tina Maze debitovala je u Svetskom kupu sa 15 godina, ali je vrhunske uspehe počela da ostvaruje u poznim godinama.

Ona je prve velike rezultate zabeležila sa 27 godina na Olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine, kada je osvojila srebrne medalje u veleslalomu i super veleslalomu. Nakon toga njena karijera je krenula uzlaznom putanjom.

Tina je jedna od najuspešnijih skijašica sa ovih prostora posle Janice Kostelić, a osim sjajnim vožnjama pažnju javnosti privlači i atraktivnim izgledom.

Skijanje je njena prva ljubav i na skije je stala gotovo u pelenama - sa tri godine u rodnom gradiću Črna na Koroškem, koje si nalazi na granici sa Austrijom.

Tina obožava i muziku. Kao dete krenula je da svira klavir, a 2012. snimila je spot za pesmu "My Way Is My Decision" , koja je postala ne samo hit u Sloveniji, već i u inostranstvu. Za samo tri dana taj spot imao je više od 400.000 pregleda na kanalu Youtube.

Tina peva
Izvor: YouTube

Tina je san mnogih muškaraca, ali je njeno srce davno je osvojio trener Andrea Masi, Italijan poreklom iz Gorice. Masi je čak 16 godina stariji od nje i dugo godina bio je njen prvi saradnik.

Tina voli i da slika, za svoju dušu, ali i da žestoko odgovori na "prozivke".

Ona je pre tri godine posle trke u Kortini D'Ampeco priredila "striptiz" o kome se i danas priča. Naime, posle primedbi nekih šefova timova upućenih Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) da koristi kombinezon koji je vanstandardan čime stiče prednost, Tina je otkopčala isti i "odjavila" ih porukom "Not your business" (To nije vaš posao) koja je bila ispisana na njenom sportskom brushalteru.

Bukadžijama su usta bila zapušena, a Maze je nastavila da nosi svoj "sporni" kombinezon.

Tina brus
Izvor: YouTube

Tina kao prava dama obožava nakit, pa je dobila priliku i da ga dizajnira za Zlatarnu Celje. Ona je napravila kolekciju "Snežna kraljica" koju čine ogrlica, prsten i minđuše, a kojom dominira topaz. Prema ocenama stručnjaka ta kolekcija predstavlja pravu Tinu - kombinaciju ženstvene elegancije sa dinamičnom energijom i ambicioznošću.

Za razliku od mnogih Slovenaca, ali i brojnih skijaša, Tina ne koristi skije Elan, već je uspešan promoter operme švajcarskog proizvođača Stockli.

Gremooooo, Tina!

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banana

Legenda plus riba i po.

skafisnjaskaf

slovenke..to su jedine prave zene u bivsoj drzavi,ove domacice nisu ni prici njima,po karakteru,i naravno izgledu,a kao sportista je naj

Era

Tina Maze je legenda i za nju navijam kao nekada za Mateju Svet,Roka i Bojana...

Najnovije

Kolumnisti