• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Beograda do Bara "normalno" od marta?

Izvor MONDO/Fonet

Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić najavio je da će železnički saobraćaj na Barskoj pruzi ponovo biti uspostavljen početkom marta.

 Voz na pruzi Beograd - Bar će normalno raditi od marta Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Radovi na gradilištu između Valjeva i Lastre maksimalno su intenzivirani, pa će vrlo brzo vozovi, nakon skoro punih deset meseci, ponovo krenuti prugom između Beograda i Bara, rekao je Stojčić prilikom nenajavljenog obilaska gradilišta na 88. kilometru barske pruge u kanjonu Gradca.

Situacija na gradilištu neuporedivo je bolja u odnosu na stanje početkom februara. Jasno se naziru konture radova, pa je u ovoj finalnoj fazi neophodno omogućiti uslove za pregled radova nadležnim komisijama, kako bi se stvorili uslovi za brzo uspostavljanje saobraćaja, rekao je Stojčić.

Radovi na gradilištu maksimalno su intenzivirani poslednjih nedelja, a radilo se u dve smene po dvanaest sati, čak i noću pod jakim reflektorima, navodi se u saopštenju.

Dnevno je pristizalo tri maršuta kamena iz pravca Lastre, pa je ostalo još da se naspe 8.000 kubika materijala niz vertikalni zasek.

Poslednji voz klisurom reke Gradac na barskoj pruzi prošao je 15. maja prošle godine, posle čega su poplave i odroni oštetili veliki broj deonica na ovom pravcu.

Najveća oštećenja barske pruge dogodila su se na deonici između Valjeva i Lastre, navodi se u saopštenju.

U protekle dve godine kada je pruga radila "normalno" imali smo slučajeva da se od Beograda do Bara putovalo gotovo po 40 sati.

REKONSTRUKCIJA POČINJE OVE GODINE?

Pre nešto manje od godinu dana tadašnji direktor Dragoljub Simonović je najavio da će prava rekonstrukcija pruge početi 2015. ili 2016.

"Izrada projektne dokumentacije je započela i trebalo bi da bude završena sredinom naredne godine (2015.), nakon čega kreću pripreme za početak rekonstrukcije barske pruge", rekao je tada Simonović.

Nema novih najava da li se od ovog ambicioznog plana odustalo ili je rok pomeren. Sredstva za rekonstrukciju su navodno obezbeđena iz međunarodnih kredita.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbijanac

Ta pruga treba da radi sa barem tri kompozicije dnevno krcate putnicima ali samo iz Bg u Bar a nazad prazni zapecaceni vagoni.Za pola godine bi Srbija vec bila lepse mesto za zivot.

beograd bar

i da ide pet dana uvek cu ici vozom,uzivanje,opustanje,cirka,smoking...

Jefry

@beograd bar Jea!

special image