• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvara se izložba u čast "pionira malenih"

Izvor mondo.rs

Titovi pioniri sada imaju sede kose, a svog detinjstva će moći da se prisete na izložbi "Plameni pozdravi" u Muzeju istorije Jugoslavije.

"Danas kad postajem pionir dajem obećanje: da ću vredno učiti i raditi, poštovati roditelje i starije i biti veran i odan drug", zakletva je kojom su osnovno obrazovanje završavali đaci nekadašnje Jugoslavije.

Svoje mladosti će nekadašnjiu pioniri moći da se prisete na izložbi "Plameni pozdravi: reprezentativni portret detinjstva u socijalističkoj Jugoslaviji", koja će biti otvorena danas u 13 časova u Muzeju istorije Jugoslavije.

Radi se o projektu Kiosk-platforme za savremenu umetnost, autorke Ane Adamović, a pored nje će sa svojim radovim učestvovati i mnogi drugi umetnici sa prostora bivše Juge.

Polazište samog projekta čini bogata arhiva Muzeja istorije Jugoslavije, koja sadrži više od 260 fotografskih albuma, koji su predsedniku Titu od 1945. godine poklanjale škole, pionirske organizacije i ostale dečje ustanove širom nekadašnje države.

Autoru izložbe su odlučili da ove jedinstvene dokumente jednog prošlog vremena iskoriste kao osnovu za rekonstrukciju socijalističkog detinjstva, ali i principa na kojima je ta država građena i na kojima se raspala.

Pioniri
Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pioniri maleni

Ja nisam seda a bila sam pionir:) Mladima danas verovatno to zvuči smešno, ali mi smo jedva čekali da dobijemo plave kape i crvene marame, bili smo ponosni što smo pioniri, davali smo časnu pionirsku reč... I danas se sećam zakletve :)

Gangsta rap

@Pioniri maleni Kad si hipik....Hahhaha...

SERIJE