Kapiten "orlića" otišao u Kazahstan

Autor:

Nemanja Maksimović, vezista omladinske reprezentacije Srbije, doputovao je u Astanu i zadužio opremu svog novog kluba.

4
A- A A+

Milionski transfer talentovanog srpskog veziste je okončan.

Nemanja Maksimović (19) braniće naredne dve godine boje Astane, a njegov dosadašnji klub - Domžale, nezvanično je zaradio oko dva miliona evra.

Talentovani omladinski reprezentativac, kapiten svoje generacije, nastupao je u Sloveniji prethodnih godinu i po dana. Pre toga je bio đak Crvene zvezde, koju je napustio odbivši da putuje na pripreme sa prvim timom zbog časova vožnje u auto školi.

Punu afirmaciju stekao je u dresu reprezentacije, sa kojom je najpre osvojio zlato u Litvaniji (nastupajući na turniru kao slobodan igrač), a sledećeg leta nasledio je i kapitensku traku Marka Pavlovskog i još jednom nagovestio veliki talenat.

"To (Astana) je odlično organizovan klub, šampion zemlje sa velikim ambicijama. Potrudiću se da što pre izborim mesto u timu i dam doprinos u odbrani nacionalne titule i u evropskim kvalifikacijama", izjavio je Maksimović za nedeljnik Lozničke novosti.

U Domžalama je bio standardni prvotimac, a ove godine ga očekuje učešće na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, na Novom Zelandu.

Povezano

Sve vesti