• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne zna se koliko će poskupeti struja, kaže Antić

Izvor MONDO/Tanjug

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ponovio je ono što je izjavio i premijer Vučič, a to je da do kraja grejne sezone neće biti poskupljenja struje.

"U ovom trenutku nemamo definisan taj odnos u kojoj meri će biti korekcija cena, a u kojoj akciza. Najbitnije je da smo ispunili obećanje i odrzaćemo ga do kraja, da neće biti poskupljnja električne energije" , rekao je Antić.

On kaže da će se sačuvati tarifni sistem sa zelenom i plavom zonom, odnosno sa nižim tarifama koje su izuzetno povoljne, za sve koji vode računa o potrošnji elektricne energije."

Sačuvaćemo i informaciju, da je cena električne energije u Srbiji, najniža u Evropi", rekao je Antić prilikom posete Trsteniku.

Ministar je posetio Trsetnik povodom novog sistema grejanja u  vrtiću "Biseri" i dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju "MNRO" koji je pomogla Vlada Holandije.

Ambasador Kraljevine Holandije Stokvis rekao je da je Vlade Holandije donirala više od 700.000 evra predškolskoj ustanovi "Biseri" u kojoj boravi oko 300 dece i dnevnom boravku za decu i mlade u smetnjama u razvoju "MNRO", u kome se vodi briga o 24 korisnika.

"Implementiran je energetski efikasan sistem grejanja koji je omogućio da se prevaziđu problemi u ovim ustanovama, smanje troškovi i ostvare značajne uštede u eksploataciji.

Najbitnije je da je u dnevnom boravku prijatno i toplo", rekao je Stokvis.

Miroslav Aleksić, predsednik opštine Trstenik, rekao je da je lokalna samouprava podržala ovaj projekat Vlade Holandije i izdvojila sredstva za adaptaciju predškolskeustanove "Biseri".

"Zajedničkim snagama urađena su dva potpuno nova objekta u Trsteniku. Rezultat je savremeni vrtić, a u ovom trenutku imamo 1.000 dece koji koriste objekte vrtića i zadovoljstvo je videti ih u energetski efikasnim objektima", rekao je Aleksić.

U okviru posete predstavnika Ambasade Kraljevine Holandije i Ministarstva rudarstva i energetike, biće potpisan i dokument o uspešnoj implementaciji i završetku samog projekta.

Implementacija energetski efikasnog sistema grejanja u ovim objektima deo je projekta pod nazivom "Primena geotermalne energije za grejanje javnih zgrada u Srbiji", koji je nastao kao vid saradnje Vlade Holandije i Ministarstva rudarstva i energetike.

Ministar Antić rekao je da veruje da će ovakvi projekti biti ideje vodilje za mnoge lokalne samouprave i investitore.
"Projekti su takvi da svima mogu da omoguće profit. U pitanju su moderni ugovori koje i ministarstvo energetike pruža našim lokalnim samoupravama, svim javnom sistemima, ali i privatnim investitorima, kako bi ušli u energetski efikasen projekte i zaradili�, rekao je Antić.

Tagovi

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

povisica

Jos da nam i plate usaglase sa evropskim i sv ce biti super!!!!!

gidra

Sram vas bilo samo nabijate plate u EP dok ostatak nacije gladuje

cool

a mator samo cut I, u EU bi bilo neredi samo takvi do sad. Ovako male plate, a troskovi ne normalno veliki. Mislim meni je OK, ja dobro zivim a vi ostali trpite kad ste glupu... aj lupajte minuse, Ali ja sam u pravi. Kad cutite I treba da vas jevu, ocigledno je svima vama super

special image