• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seča direktora u EPS-u!

Izvor Beta

Elektroprivreda Srbije ukinula 43 direktorske funkcije, a broj sektora smanjen sa 65 na 35. Ukinute i sve direkcije EPS-a.

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije usvojila je Odluku o osnovama unutrašnjeg organizovanja, kojom se ukidaju sve direkcije i smanjuje broj sektora
sa 65 na 35.

Tom odlukom i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova u JP EPS, koje je potpisao direktor tog preduzeća Aleksandar Obradović, ukinute su 43 direktorske funkcije

Ističe se da je novom organizacionom šemom, koja se primenjuje od danas, EPS više integrisan sa privrednim društvima, gde će, precizira se, "u narednom periodu biti primenjena ta sistematizacija poslova".

"Cilj je da EPS bude bliže proizvodnji i distribuciji električne energije", navodi se u saopštenju EPS-a.

Usvajanje Odluke i Pravilnika, ističe se, prvi su koraci u reorganizaciji kompanije po Programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije.

Prva faza programa reorganizacije predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u JP EPS, osnivanje jednog privrednog društva za distribuciju struje u kojem će biti sva dosadašnje kompanije za
distribuciju, kao i nastavak rada društva "EPS Snabdevanje".

Na taj način umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri pravna subjekta.

Programom reorganizacije EPS predviđeno je da do 1. jula 2016. godine EPS postane akcionarsko društvo, navodi se u saopstenju EPS-a.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maska

Čisti marketing,jer struja će poskupeti i siromašan narod će na ulice,ovako naizgled i EPS ima "problema",pa narod misli to je tako nemože se protiv,a NAJGORA STVAR JE KADA"STRUČNJACI"KAŽU,ZNATE U SRBIJI JE NAJMANJA CENA STRUJE U EVROPI!PODMUKLO I CINIČNO,A JA IH PITAM GDE SU NAJGORE PLATE U EVROPI?Šojiću ko će to da plati?pa narod,nepodižu oni cene zbog sebe već zbog narod!

Pera

A koliki je broj radnika koji rade za EPS preko privatne agencije,koje EPS na taj nacin visestruko vise placa,nego da ih angazuje direktno?

stara prica

@Pera Tako je svuda. Na tv-u pricaju bajke dok radnici rade godinama i godinama i nikad ne mogu da dobiju stalno zaposlenje. A da se ne lazemo ove price o ukidanju direktorskih mesta su smesne, jer svi znamo kako to ide. Samo ce im biti promenjeno radno mesto(po potrebi izmisljeno novo)

special image