Stranci u reprezentaciji, da ili ne?

Autor:

U žensku selekciju stigla je Amerikanka. Da li bi trebalo da se isto dogodi i u muškoj? Glasajte u anketi.

Stranci u reprezentaciji, da ili ne? Foto: MN Press

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas ponovio je u utorak stav da ne bi imao ništa protiv nastupa stranaca za mušku "A" selekciju naše zemlje.

Logično i očekivano, takvo mišljenje prvog čoveka Saveza ponovo je pokrenuo diskusiju da li su stranci neophodni vicešampionima sveta. Selektor Saša Đorđević otvoreno je rekao prošle godine "Ne" igračima iz inostranstva u dresu "orlova".

Na promociji Amerikanke Danijel Nikol Pejdž u novu reprezentativku Srbije, Đilas je rekao:

"Ima stavova 'za' i 'protiv' da neko ko nije rođen u Srbiji igra za reprezentaciju. Odluka je uvek na selektoru koji procenjuju da li je takav igrač potreban. Moj stav je da omogućimo svakom ko želi da bude građanin Srbije, što nije popularno u svetu, igra za reprezentaciju bez finansijske nadoknade. Prihvatam svu odgovornost, ali siguran sam da će Danijel biti prava Srpkinja na terenu i da ćemo svi biti srećni kada osvojimo medalju".

U ranijim istupima, navodio je primere Španije, koja je "angažovala" Serža Ibaku ili Makedonije, koja je dala pasoš Lesteru Mekejlebu.

Istovremeno, Đorđević je odbacivao mogućnost da, na primer, pozove Demarkusa Nelsona, koji je po odlasku iz Zvezde u Panatinaikos dobio srpski pasoš.

Šta vi mislite o tome? Da li bi stranac trebalo da igra i za mušku reprezentaciju?


Povezano

Sve vesti