Tanjug

Mali: Nove kuće u Obrenovcu dobilo 70 porodica

Autor:

Dve obrenovačke porodice zahvaljujući humanitarnoj fondaciji ''Novi Beograd'' dobile su nove kuće, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je nakon obilaska jedne od njih rekao da je do danas 70 porodica dobilo nove domove u Obrenovcu.

0
A- A A+

Mali je rekao da su za manje od godinu dana obnovljene sve Predškolske ustanove, kao i osnovne i srednje škole i da je završen projekat rekonstrukcije Gimnazije koja uskoro treba da počne sa radom.

On je istakao i da su ponovo počele investicije u Obrenovcu za šta je kao primer naveo izgradnju Centra za socijalni rad za koju je postavljen kamen temeljac.

''To je sjajna prilika i poruka da Obrenovac ide pravim putem. Nadam se da će sve biti uredu i sa dolaskom investitora u fabriku 'Prva iskra' Barič'', rekao je Mali.

To će, kako smatra, biti prava poruka za sve građane Obrenovca da je opština na pravom putu da vrati izgled koji je imala pre i da bude još bolje mesto za život.

Veliko interesovaje za upravljanje otpadom

Mali je rekao da se na konkurs upravljanja otpadom na teritoriji grada, raspisan 9. januara, javilo 48 kompanija iz privatnog sektora, a da se prijavljivanje nastavlja, te da će Grad prihvatati i nove ponude. "Reč je o investiciji od oko 250 miliona evra, koja podrazumeva uvođenje novog modernog sistema upravljanja otpadom, izgradnju pogona za tretman otpada, linije za reciklažu otpada i izgradnju pogona za proizvodnju energije iz otpada, kao i sređivanje deponije Vinča", rekao je Mali.

On se zahvalio svima koji su dali doprinos u obnovi Obrenovca nakon majskih poplava.

Predsednik opštine Novi Beograd i osnivač istoimene fondacije Aleksandar Šapić podsetio je da su, kada su počele poplave, otvorili poseban broj za pomoć poplavljenima i dodao da će nastaviti da pomažu i sarađuju sa svima kojima je to potrebno.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković naveo je da je po završetku najačeg zimskog talasa izvršen monitoring u svim domovima koji su bili u teškom stanju nakon poplava .

Petar Teofilović koji je dobio novu kuću zahvalio se svima koji su pomogli da on i njegova supruga dobiju krov nad glavom jer su se, kako je naveo, mučili i nisu znali gde će i šta će.

Snežana Nedić iz druge porodice kojoj je Fondacija ''Novi Beograd'' obezbedila novi dom rekla je da je njihova stara kuća srušena i da su živeli u jako teškim uslovima kao podstanari.

Ukupna vrednost donacije je nešto više od 3,8 miliona dinara, a kuće su površine 64 i 45 metara kvadratnih.

Prilikom današnjeg obilaska predsedniku opštine Obrenovac predatao je i 5.000 knjiga koje je fondacija u saradnji sa firmom Štampa sistem ''Moj Kiosk'' prikopila za školske biblioteke u poplavljenim područjima.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.