• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šef iz Googla:Srbija je bogata, ali se mnogo krade

Izvor Tanjug

Srbija jeste bogato društvo, samo se mnogo krade, rasipa i ošljari. Kada bi se bogatstvo korstilo kako treba, za deceniju bi bili najbogatiji u regionu, kaže Lazar Džamić iz kompanije Google.

Naše poljoprivredno, turističko, intelektualno i kreativno bogatstvo bi nas za jednu deceniju, kada bi se iskoristilo kako treba, načinilo jednom od najbogatihih zemalja u regionu, izjavio je šef kreativnog tima kompanije Google za Zapadnu Evropu Lazar Džamić.

Džamić, šef brend planiranja za Zapadnu Evropu u Google kretivnom timu ZOO, biće jedan je od učenika predstojeće konferencije Nova Energija na Kopaoniku, čiji je zadatak da prikaže gde je Srbija danas i gde mora da bude sutra.

"Opasnost" uređene ekonomije

"Uređena ekonomija je za njih najveća opasnost, jer uvodi pravila igre koja su manje arbitrarna i više transparentna. Tako da mora da postoji širi ujedinjeni front manjih inovativnih kompanija koje su primer drugima, a svojom ukupnom idejnom i kreativnom snagom vrše pritisak na zvanicne strukture i formiraju preduzetničku kulturu, umesto kulture državnog posla", objasnio je Džamić.

Na skupu, koji će biti održan od 29. aprila do 3. maja, najstručniji predavaci iz zemlje, regiona i inostranstva će kroz predavanja, panele i radionice ukazati koji je put u bogato informaciono društvo.

"Mi već jesmo bogato društvo, samo se mnogo krade, rasipa i ošljari", rekao je Tanjugu Džamić, koji je poreklom iz Srbije i ima više od 15 godina iskustva rada u oblasti digitalnog marketinga u Velikoj Britaniji.

On smatra da u Srbiji može da se desi promena načina razmišljanja, ali da dobar deo te promene mora da dođe odozdo, iz naroda i poslovnih struktura, a ne samo da se čeka da politička elita to uradi svojom voljom, jer, kako kaže, to se neće desiti.

Šef kreativnog tima kompanije Google za Zapadnu Evropu kaže da je konferencija Nova Energija prilika da se istraže različiti načini da se "Srbija 'resetuje' u mentalnom i ekonomskom smislu, ali i u političkom, pod pritiskom ekonomskih dešavanja".

On smatra da je konferencija i prilika da se prezentuju dešavanja u digitalnim medijima i tehnologijama, koje menjaju igru u poslovnoj i socijalnoj sferi modernih društava.

Tema konferencije je Internet ekonomija, odnosno, kako navode organizatori, sve ono što u kratkom roku može pomoći ozdravljenju srpske privrede - Internet biznisom, Elektronska Uprava, PayPalom i ostalim platnim servisima, Internet marketingom, Internet promocijom, društvenim mrežama i svime što obuhvata Ekonomiju znanja.

Džamić je istakao da u razvijenim zemljama sve to spade pod ekonomiju i da je Internet u "post-digitalnom" svetu "četvrta komunalija" - dakle struja, voda, kanalizacija i komunikacija.

"Slično bi trebalo da bude i kod nas: postoji mnogo toga što tradicionalne firme mogu da nauče i unaprede primenom digitalnog razmišljanja, i obrnuto, gde 'digitalne' firme moraju da razumeju metode tradicionalnog biznisa i marketinga da bi napredovale", kazao je Džamić.

Cilj konferencije Nova Energija je da prikaže gde su Srbija i region "zapeli" u razvoju E-uprave i zašto je u ovim krajevima i dalje nedovoljno razvijena kultura plaćanja putem Interneta.

Nova Energija će okupiti sve relevantne Internet preduzetnike, marketing i PR stručnjake, nezavisne novinare, vlasnike medija, državne predstavnike, nevladine organizacije i agencije, korporacije, udruženja i sve zainteresovane pojedince.

Komentari 23

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

VISIBABA

SRBIJA JE BOGATA ZEMLJA TO JE TACNO. ZATO DOBRO PRODJU LOPOVI JOS UVEK IMA STA DA SE UKRADE ALI DOKLE VISE??? ZAUSTAVITE LOPOVLUK POLITICARI POLICAJCI ITD!!!

BRAVO LAZARE

BAR NEKO NORMALAN PROGOVORI O OVIN KRIMOSIMA I TROSADZIJAMA DRZAVNE IMOVINE.NECE VLAST ALI BOGAMI I NE SME DA UCINI NISTA DOBRO ZA OVU NAPACENU I POKRADENU SRBIJU OD BRISELA I DRUGIH FIRERA.

Viking Viki

Hice li medju tim "istaknutim strucnim predavacima iz zemlje i regiona" biti i evropski priznati akademik Nikolic?

special image