Opet zemljotres kod Kosjerića - 4,6 Rihtera

Autor:

Zemljotres jačine magnitude 4,6 stepeni po Rihteru, koji se osetio u centralnom i severnom delu cele Srbije, pogodio je oblast na dvadesetak kilometara južno od Valjeva, javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

121
A- A A+

Na sajtu EMSC (Evropsko-mediteranski seizmološki centar u Esonu u Francuskoj) javljeno je da je zemljotres registrovan u 21:47 po lokalnom vremenu i na dubini od četiri kilometra.

Zemljotres je registvoran kod Kosjerića, precizira koji minut kasnije srpski Republički seizmološki zavod.

Intezitet u epicentru procenjen je na VI stepena Merkalijeve skale.

Epicentar potresa bio je u selu Mrčići kod Kosjerića, trajao je oko 30 sekundi, i za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima.

"Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i predhodio mu je jak prasak pre udara. Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana", izjavio je večeras Tanjugu predsednik opštine Milijan Stojanić.

Čitaoci MONDA javljaju da se potres osetio, osim u obližnjem Valjevu, i u Beogradu, na Zlatiboru su se "tresli radijatori", u Čačku, Bijeljini...

Za sada nema prijava štete, a iz MUP-a je stiglo obaveštenje da je provera na terenu u toku.

"Sutra ćemo svakako videti stanje na terenu, odnosno da li će nam se javiti neki građanin koji je eventualno imao neko oštećenje, i rešiti taj problem", rekao je Tanjugu gradonačelnik Čačka.

Zemljotresi ovakvog inteziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, javlja RSZ.

Ovo nije prvi zemljotres u oblasti Kosjerića ove godine, čak ni ovog meseca. Pre šest dana zemlja je prodrmana sa 3,3 stepena a dva dana kasnije sa 2,7 stepeni po Rihteru.

_______________________________________________________________________   

Šaljite nam informacije kako je u vašem kraju. Možete nam slati i fotografije, video ili audio zapise putemWhatsAppa lii Vibera, na broj+381649570754.

Osim na ovaj način, vesti, fotografije ili video klipove možete da nam šaljete i na mejlredakcija2@wm.rsili na Facebook stranicu MONDO.

Povezano

Sve vesti