mondo.rs

Šta sve vreba iz ćoškova hotelskih soba

Autor:

Neoprane čaše u kupatilu, aparati za kafu kroz koje je propuštena tečnost sa rastvorom za uklanjanje buđi, prekidači za svetlo, daljinski upravljači za klimu i TV… Legla klica u hotelskim sobama.

9
A- A A+

Kad doputujete na željenu destinaciju i konačno se smestite u sobu, verovatno poželite da se osvežite, popijete čašu vode ili skuvate sebi kafu, ako vam je aparat na raspolaganju. Ali, pre nego što to zaista i uradite, razmislite još jednom. Ta soba sređena kao da je samo vas čekala, u najvećem broju slučajeva zapravo nije čista kao što izgleda na prvi pogled. I to nema nikakve veze sa brojem zvezdica, nego sa osećajem za odgovornost i higijenu osobe zadužene za čišćenje.

Daily Mail donosi listu uobičajenih "opasnih zona" hotelskih soba. Studija sprovedena od strane naučnika sa Univerziteta u Hjustonu pokazala je da su predmeti koje gosti najčešće dodiruju, kao što su recimo daljinski upravljači i prekidači noćnih lampi, ujedno i predmeti koji se najređe čiste. Ako se uopšte i čiste, to jest.

U nekim slučajevima, ispostavilo se da se na njima može naći više bakterija nego na dasci toaleta i u slivnicima. Malo pakovanje asepsola sledeći put kad negde krenete zvuči kao sve bolja ideja?

A tek one čaše koje zateknete pored lavaboa u kupatilu… Ukratko, ni slučajno nemojte zaista nešto i da pijete iz njih. U mnogim hotelima uobičajena praksa je da se one samo isperu vodom, bez korišćenja nekog sredstva za pranje, verovali ili ne. Skrivene kamere pokazale su da je to najčešći način "čišćenja", a ponekad se dešava i da ih spremačice samo obrišu krpom kojom su prethodno brisale sobu…

Dakle, koristite flaširanu vodu, ili na recepciji tražite plastične čaše za jednokratnu upotrebu.

Ako vam je u sobi na raspolaganju i aparat za kafu, budite oprezni. Isti eksperiment pokazao je da se delovi u najboljem slučaju isperu vodom, a ako nemate sreće, naletećete i na ostatke rastvora protiv buđi unutra. U jednom slučaju, snimak je zabeležio čak da spremačica aparat za kafu briše krpom kojom je prethodno brisala pod kupatila.

Sve u svemu, ako se spremate na put, proverite na sajtovima komentare ljudi koji su u istom hotelu odsedali pre vas…

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti