• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ebru umetnost, izložba i radionice Uroša Šanjevića

Izvor mondo.rs

Umetnik Uroš Šanjević predstaviće publici svoje radove Ebru umetnosti u četvrtak 12. marta u 19 sati u galeriji Fondacije KBPO u Mihizovoj 11 na Dorćolu.

Posetioci će na otvaranju moći da vide demonstraciju Ebru tehnike a radionica će se održati u subotu i nedelju 14. i 15. marta od 13 do 17 sati.  Izložbu i radionicu organizuje Kulturforum ODKR.

Ebru je monotipna tehnika u kojoj se boja nanosi na posebno pripremljenu površinu vode i zatim prenosi na papir tako da nastaju šare slične šarama mermera i drugih vrsta kamena – zbog čega se još naziva i "The Art of Marbling".

U radovima Uroša Šanjevića ova tehnika prelazi okvire dekorativne umetnosti i doživljava interpretacije svojstvene savremenoj umetničkoj praksi. Stvarajući apstraktne šare, koje često kombinuje sa printovima različitih motiva, Uroš ispituje mogućnosti tradicionalnih tehničkih postupaka   i ostvaruje upečatljiva dela savremenog izraza.

Radionica koju će Uroš voditi predstavlja jedinstvenu priliku za umetnike i ljubitelje umetnosti da se izbliza upoznaju sa Ebru umetnošću i oprobaju u samostalnom radu u ovoj tehnici. Zainteresovani za učešće na radionici mogu se prijaviti putem Facebook stranice Kulturforum ODKR.

Uroš Šanjević (Beograd, 1980), diplomirao je na odseku za staklo, master kursa na Korejskom Nacionalnom univrezitetu umetnosti u Seulu (2011) i bečelor kursa na Gerit Ritveld akademiji u Amsterdamu (2006).

Učestvovao je više umetničkih rezidencijalnih programa širom sveta, radio je kao umetnički direktor kulturnog centra na ostrvu Nami u Koreji. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi. Uroševi radovi objavljeni su u različitim svetskim publikacijama i na internetu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE