Najgori tim na svetu - ne još dugo!

Autor:

Reprezentacija Butana prebrodila je prvu rundu azijskih kvalifikacija za Mundijal 2018. u Rusiji.

5
A- A A+

Butan je u kvalifikacijama startovao kao poslednji (209) nacionalni tim na mesečnoj listi FIFA, da bi u dvomeču prvog kola protiv Šri Lanke pokazao da sigurno nije najlošiji na svetu.

Posle pobede u Kolombu rezultatom 1:0, Butan je i u revanšu na svom bunjištu u Timfuu savladao ekipu pod vođstvom srpskog trenera Nikole Kavazovića - 2:1 (1:0)!

Šri Lanka je od 35. minuta i izjednačenja na 1:1 "tražila" gol za prolaz u sledeće kolo, ali je domaćin uspešno odolevao i preko Čenča Gjeltšena - poznatog kao "butanski Ronaldo"(na slici) - u 90. minutu overio veliki uspeh.

Butan će zajedno sa Indijom, Timorom, Kambodžom, Kineskim Tajpehom i boljim iz okršaja Pakistan - Jemen, učestvovati u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundijal 2018, koja će obuhvatiti ukupno 40 azijskih zemalja, podeljenih u osam grupa.

Osam pobednika i četiri najbolje drugoplasirane ekipe proći će u treću rundu, sa dve grupe po šest ekipa, iz kojih će po dve prvoplasirane učestvovati na šampionatu sveta u Rusiji.

Postoji mogućnost da peta ekipa iz Azije dobije šansu u interkontinentalnom plej-ofu, kao Jordan 2013. protiv Urugvaja, kada je izgubio ukupnim rezultatom 0:5.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti