• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medvedići u čast proleću stižu u Beograd

Izvor mondo.rs

Peta grupna izložba "Medvedi – u čast proleću!" biće otvorena u subotu 21. marta u 20 časova u Galeriji Štab (Crnogorska 10) u Beogradu.

Postoji narodno verovanje o trajanju zime, odnosno o početku proleća. Tu se spominje i neki medved, a veruje se i da od njega sve zavisi. Ako se medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme. Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu.

Dakle, Medved nije nasumično odabrana tema. U Srbiji i u regionu on je simbol i vesnik proleća. Na sam početak kalendarskog proleća, 21. marta u 20 časova u galeriji Štab, a peti put za redom, biće otvorena izložba "Medvedi - u čast proleću!".

Biće prikazano četrdeset radova pedesetak umetnika domaće i strane umetničke scene, neizbežnu medovaču i žurku dostojnu proslave prvog prolećnog dana!

Učesnici izložbe su: Alispahić Darko, Atilgan Merve, Bajčetić Boris, Braća Burazeri, Brkić Iva, Brković Valentina, Bulatović Gabrijela, Dimić Barbara, Dodić Nenad, Drča Stanislav, Drobac Luka, Ema Ema Ema, Gajić Irena, Glavaš Ines, Grudzińska Izabela, Kostur Nikolina – RENAME, Lazarević Ilija, Mađar Monika, Milanović Marina, Milenković Bratislav, Pešić Tamara, Počuča Janko, Popović Filip, Pramatarov Boris, PRESEK Dizajn studio, Radić Ivana, Ristić Jelena, Sárai Lajos, Stevanović Tanja, Stražičić Tea, Terzić Olgica, Tucakov Sergej, Vasić Sanja, Vasić Vladimir, Vasiljević Jelena, Vuković Jana, Cenić Tereza, JOOLENE LUUT studio, Šarenac Mina, Marković Olja, Škorić Aleksandar, Gligić Marijana, Asu Aksu, MAD HEAD GAMES studio: Karajanov Vojislav, Jotanović Marija, Fizešan Daniel, Rajin Vid.

Izložbu organizuje umetnički kolektiv MEDVEDI koji čine Manja Lekić, Marko Ulić i Milica Mrvić.

Medvedi su se prvi put okupili 2011. godine sa željom da svojim primerom pokrenu i probude mlade autore koji nemaju pristup već izgrađenoj umetničkoj sceni, pružajući im time mogućnost i prostor da svoj rad prikažu. Izložba je osim stvaranja zajednice i povezivanja mladih autora međusobno, na ovaj način ponudila zanimljiv sadržaj široj publici – kako su autori raznih senzibiliteta i stilova bili objednjeni oko jedne teme.

Izložba traje do 25. marta, a nadovezujući se na prošlogodišnju tradiciju, Medvedi izlaze iz galerijskog prostora, te vas tako u prvoj prolećnoj nedelji u Beogradu očekuje još mnoštvo sadržaja.

_______________
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE