• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pančevačka Petrohemija ide Pakistancima

Izvor Tanjug

Prethodnih dana dogovoreni ključni parametri za prodaju Petrohemije, za koju je zainteresovana azijska firma, koja inače posluje na tlu zapadne Evrope, tvrde beogradske "Večernje novosti".

Petrohemijski kompleks iz Pančeva preuzeće pakistanska firma, prenose "Večernje novosti", navodeći da su prethodnih dana dogovoreni ključni parametri za prodaju Petrohemije, za koju je zainteresovana azijska firma, koja inače posluje na tlu zapadne Evrope.

List piše i da su ostala dva preduzeća iz hemijskog kompleksa, Azotara i MSK dobila povoljniji gas iz Rusije, po ceni koja bi već od 1. aprila mogla da padne na 200 dolara za 1.000 kubika.

Dogovoren i toling

Takođe, "Večernje novosti" navode da će do kraja marta startovati i "toling" aranžman, sistem kojim će Srbija kupovati gas u zamenu za deo duga koji pančevačka fabrika ima u NIS-u.

"Dug prema NIS-u iznosi 22,6 milijardi dinara bez kamata. Jedan deo dugova će biti konvertovan u kapital Petrohemije, ali NIS neće postati većinski akcionar ove kompanije. Trenutno imamo 12,72 odsto vlasništva u Petrohemiji. Tehnološki razvoj i efikasan rad fabrike su od velikog značaja za nacionalnu ekonomiju, jer se kompanija nalazi u vrhu liste vodećih izvoznika u našoj zemlji", rekao je za beogradski list izvor iz NIS-a.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

buk

ne lozite se. ljudi bili,videli,trazili knjige i otisli. nema tu jos nikakvog dogovora

Ivan Bogdanov

Indija, Pakistan, svima nama **** Partizan!

special image