• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograda

Izvor MONDO/Tanjug

Na Kolarcu večeras počinje takmičenje koje će trajati do 30. marta i okupiti mlade talente iz 16 zemalja.

 Takmičenje muzičke omladine Beograda Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Svečanim koncertom u Kolarčevoj zadužbini večeras se otvara 45. međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograda na kome će se do 30. marta takmičiti mladi violončelisti iz 16 zemalja.

Ugledno evropsko takmičenje mladih muzičara koje se održava svake godine u drugoj takmičarskoj disciplini: violina, klavir, solo pevanje, violončelo, ove godine okupiće 20 takmičara među kojima su šest iz Srbije.

Izvlačenje takmičarskih brojeva je u 18 časova u Kolarčevoj zadužbini pre svečanog otvaranja 45.Takmičenja. Na svečanom koncertu nastupiće renomirani violončelisti i pedagozi, članovi ovogodišnjeg međunarodnog žirija Sandra Belić i laureat 30.takmičenja Dragan Djorđević.

Ccast da otvori novo takmičenje imaće i najbolje plasirani takmičar iz Srbije na prošlogodišnjem 44.Takmičenju pijanista Nenad Ivović. Na koncertu će učestvovati Simfonijski orkestar Radio televizije Srbije pod dirigentskom upravom Bojana Suđića i gosti iznenađenja.

Tradicionalno, na otvaranju Takmičenja mladim muzičarima i publici predstaviće se žiri, ove godine internacionalni žiri je sedmočlan i čine ga neka od najvećih imena na svetskoj muzičkoj sceni.

U žiriju je engleski violončelista, šesf gudačkog odseka na Kraljevskoj muzičkoj akademiji i Univerzitetu u Londonu Dejvid Strejndž, švajcarski violončelista, šef gudačkog odseka u Minhenskoj školi muzike, ruski violončelista i pedagog Jevgenij Ksavijerev, iz Srbije profesori FMU Belić i Djorđević.

Na ovogodišnjem takmičenju uvedena je novina, pored članova žirija violončelista takmičare će ocenjivati i dvojica uglednih svetskih muzičara, švajcarski violinista i dirigent Jan Dobroželevski i dirigent Kijevske filharmonije Filip Grinberg.

Prva etapa takmičenja je 23. i 24. marta, druga 25. i 26. marta a finale u koje ulazi šest najboljih takmičara održaće se 28. i 29. marta uz Simfonijski orkestar RTS i dirigenta Suđića.

U ponedeljak, 30. marta u Svečanoj sali Skupštine Beograda u podne najboljim takmičarima biće dodeljene nagrade: prva nagrada je 400.000 dinara, druga 300.000 dinara i treća 200.000 dinara.

Biće dodeljene i specijalne nagrade: nagrada Kolarčeve zadužbine najuspešnijem finalisti po oceni publike, nagrada za najbolje izvođenje zadate kompozicije, specijalna nagrada Rado violins, gudalo izrade Vladimira Radosavljevića i žice Tomastik.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE