• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudiš: Od ponedeljka na radnom mestu u Železari

Izvor Tanjug

Suvlasnik "HPK Inžinjeringa" Džon Gudiš izjavio je da će od ponedeljka, od osam sati ujutru, početi da radi u Železari, ali da novi menadžment zvanično preuzima dužnosti kada dokumentacija bude gotova, što je planirano od 1. maja.

"Postoji period u kojem mora da se kompletira dokumentacija, ali za to vreme dolazićemo na posao u Železaru kako bismo bili sigurni da možemo da ispunimo svoje obaveze. Želimo da učestvujemo u upravljanju i operacijama i zato ćemo startovati odmah", rekao je Gudiš Tanjugu.

On je poručio da je budućnost radnika Železare u njihovim rukama i da će ta fabrika biti uspešna, ako menadžment i radnici budu radili zajedno.

"Nije samo stvar u tome da se posvetimo njima, već bi trebalo da se i oni posvete nama. Znamo da čeličana sigurno ima kvalitetne radnike i to mi je poznato još kada sam u okviru US Steel-a dolazio ovde. To je jedan od razloga zašto smo ušli u ovu priču", rekao je Gudiš.

Upitan kakva im je strategija za razvoj, pored toga što se oslanjaju na kvalitetne radnike, Gudiš odgovara:

"Planiramo potupno drugačiji pristup tome kako ćemo kupovati sirovine i snabdevati fabriku, a važno će nam biti i tržište. Međutim, nećemo deliti detalje svoje strategije sa svetom. Naše je, pre svega, da je uspešno sprovedemo", rekao je Gudiš.

Govoreći zašto je ubeđen da Železara sada može biti uspešna, iako je američki "US Steel" od nje odustao, Gudiš je podsetio da je ta američka kompanija držala srpsku čeličanu gotovo deset godina, kao i da su godinama radili uspešno.

Na pitanje da li HKP inženjering namerava krajem godine da pokuša da privatizuje čeličanu, kako se spekuliše, drugi suvlasnik te kompanije Peter Kamaraš odgovorio je da do kraja godine to sigurno neće biti slučaj.

"Železara najpre mora da se postavi na noge i postane profitabilna kako bi Vlada Srbije mogla da je proda za veliki novac. Ako to učini sada prodala bi je u bescenje, a ako je privatizuje za dve godine, kada kompanije postane profitabilna, od toga će moći da dobije veliki novac", uveren je Kamaraš.

On je dodao i da će u Železari Smederevo najverovatnije biti član Nadzornog odbora i obavljati funkciju izvršnog direktora menadžerskog tima, dok će Gudiš biti predsednik Nadzornog odbora.

"Gudišu je zvanična pozicija da bude na čelu Nadzornog odbora, ali prilično sam siguran da će njegova oblast delovanja biti mnogo šira i da će davati savete i donositi brojne odluke u korist ove železare", rekao je Kamaraš.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Još jedan Jevrejin.

milos

ovo ce da bude takva prevara da ce citav svijet da se smije!

Jimmy Jazz

Eh kad bi se od obecanja zivelo... Gde bi nam bio kraj??

special image