• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodina: Veće plate i stalan posao u Aunde

Izvor Tanjug

Fabrika automobilskih sedišta i enterijera italijanske kompanije Aunde Italia Group u Jagodini od 1. aprila povisiće plate radnicima za 20 odsto, a 200 radnika dobiće rešenje o stalnom zapošljavanju.

To je danas najavio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma na sastanku sa zaposlenima u toj fabrici.

Stigli pre godinu dana

Fabrika Aunde otvorena je 29. marta prošle godine, ima dva sprata i površine je preko 5.000 kvadratnih metara. Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom. Italijanske kompanija zapošljava 12.500 radnika, ima 85 fabrika u 25 država, a za Jagodinu se odlučila zbog dobrih uslova koji su joj ponuđeni - lokacije na samom Koridoru 10 i blizine fabrike Fiat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu.

Marković je dodao da će druga kompanija, Confezione Andrea Srbija, u Jagodini otvoriti još jedan pogon i zaposliti oko 300 radnika do kraja godine, kao i jedna nemačka fabrika koja će zaposliti 100 radnika.

"Vi ste najbolji radnici u Evropi, na vašim sedištima sede svi od Amerikanaca, Evropljana do Kineza", poručio je Marković zaposlenima u fabrici Aunde.

Tražimo sigurnost za vas, da svakog meseca redovno dobijate plate, da imate i sindikat koji će poštovati radne obaveze, dodao je on.

Marković je napomenuo da je Aunde izmirila sve obaveze prema državi i gradu i dodao da "ta fabrika ne može da propadne jer ne zavisi od srpskog tržišta ili tržista jedne zemlje, već svoje proizvode izvozi u više zemalja".

On je napomenuo da je inicirao, a menadžer za Srbiju fabrike Aunde Ćiro Loti prihvatio da, u interesu povećanja nataliteta, fabrika svakome od radnika koji odluči da sklopi brak za svadbu pokloni 1.000 evra.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maksimilijan

Ali zato čarapara u Čačku otpušta 250 radnika..

kg

E moja Jagodino teško vama ako vam je ovo najbolja firma Da li ovaj vaš pošteni gradonačelnik uopšte zna kolila je plata u toj firmi.Stamota je i za objavu a bidala se joß i hvali.

1+1=20%

@kg mora da je malo veća od minimalca.

special image