• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. godine preporučuje Irfan Mensur

Autor Aleksandra Petrovski

Glumac i režiser Irfan Mensur je za MONDO dao je preporuku tri knjige koje bi svaka osoba trebalo da pročita tokom odrastanja.

 Irfan Mensur preporučuje koje knjige treba pročitati do punoletstva Izvor: Ilustracija: Mondo

Izvor: Ilustracija: Mondo

Irfan Mensur glumac je koji iza sebe ima veliki broj uloga u predstavama, filmovima i TV serijama. Bavi se pozorišnom pedagogijom i režijom, ali je radio i kao kopirajter i pisao pesme za rokere, što pod svojim imenom, što pod pseudonimom. Osim toga otac je Filipa i Pavla.

 Kada smo ga pitali šta on najviše voli da čita slavni glumac nam je priznao da je, iz ove perspektive, pravio pogrešne izbore:

"Meša pa Andrić... pa Kiš, pa Crnjanski. Pa Rusi: Dostojevski, Tolstoj i moja "zona" Čehov. I mnogo, mnogo divnih i pametnih drama. Ali ima jedna knjiga, jedna velika pesma – "Sto godina samoće“. SVE je bilo pogrešno. Mislim na redosled i godine".

Umesto klasične preporuke tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva Irfan Mensur nam je izdvojio tri dela o kojima datira njegovo sećanje i istakao da je kultnog "Malog princa" pročitao tek oko 17 godine.

1. "Rimljanka" - Alberto Moravija

2. "Lovac u žitu" - Džerom Dejvid Selindžer

3. "Mali princ"- Antoan de Sent Egziperi

Šta vi mislite, koje knjige bi trebalo da pročita svaka osoba pre nego što napuni 18 godina?

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

romaa

Pomislila sam na Selindzera i Lovca u zitu i na Maloga princa i on je to i preporucio. Savrsen izbor i pod obavezno, jer Selindzer se posle 22 preraste, bar moje misljenje. A Mali princ nikad :))

xyz

Obavezno- Sidarta-Herman Hese

Aleksandra_Miloš

Pročitala sam ''Lovca u žitu'' i ''Rimljanku'', a i dalje me je sramota što nisam pročitala ''Malog princa'', ali promeniću to uskoro nadam se. Prve dve preporučujem, odlične su. I molim ljude koji komentarišu tekstove u rubrici ''Šta čitati do 18. godine preporučuje... taj i taj'' da shvate da to nije preporuka - jedine tri knjige koje treba pročitati do punoletsva, već samo izbor te osobe. Naravno da ti ljude misle da treba pročitati još dosta naslova do 18. godine, ali jednostavno, izabrali su tom prilikom tri, jer je to i pitanje - tri naslova koja treba pročitati...

SERIJE