• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Železari ne treba pomoć Vlade, kaže Kamaraš

Izvor Tanjug

Izvršni direktor menadžerskog tima "HPK inženjering" Peter Kamaraš rekao je da "Železara Smederevo" može da se izdržava sama i dodao da ne očekuje nikakvu pomoć srpske vlade.

Kamaraš je za "Kurir" rekao da je "Železara Smederevo" izvanredna fabrika koja ima sjajnu perspektivu.

"Njen odličan program mora se orijentisati na to u čemu je vrhunska, a to su dva metra široki toplo valjani koturovi. To jeste i to će biti njen 'core' biznis. Ima velike prilike da crpi sredstva iz razvojnih fondova EU, a pre svega ima izvanredne ljude. Bio sam iznenađen redom koji u fabrici vlada", rekao je on.

Na pitanje kako misli da povrati 20 miliona evra svog kapitala koje će, prema najavama uložiti, Kamaraš je rekao da se ne radi o investicijama u tehnologiju i proizvodnju "već o isporuci strateških sirovina, produženju platežnosti i slično".

On je rekao da je neodložno smanjenje troškova i utvrđivanje standardnih prodajnih cena proizvoda i istakao da je još jedna stvar koja ide u prilog - dugogodišnja lična saradnja članova novog rukovodećeg tima s jedne i snabdevača i kupaca s druge strane.

Na pitanje gde je moguće odmah napraviti uštede, on je rekao da se moraju obezediti konkurentne cena za sve nabavke.

"Ne želimo nikakvu pomoć od države. Želimo da se prema nama odnose kao prema svim kompanijama ove veličine i značaja", rekao je.

Kamaraš je rekao da za njega nema nikakve sumnje da će "Železara" biti veliki"ponos Srbije".

"Država koja ne proizvodi čelik utoliko je slabija. Tito je znao zašto otvara 'Železaru', a Vlada Srbije zna zašto želi da je sačuva", rekao je Kamaraš koji je, kako novodi "Kurir", ugledni slovački privrednik i dugogodišnji saradnik "Železare", a sada i suvlasnik "HPK inženjeringa".
Vlada Srbije je 17. marta, na predlog Komisije za odabir najpovoljnijeg predlagača, odlučila da upravljanje smederevskom Železarom poveri holandskoj firmi "HPK inženjering".

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kv

da li je moguce da niko od 7 miliona srba,ne zna sta treba da se uradi u zeljezari. osim njega. svaka nam cast.

special image