• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi: Dere nas srpska carina

Izvor Tanjug

Carina za uvoz kineske robe u Srbiju najveća je u celoj Evropi, rekao je Šen Hong, vlasnik firme koja zakupljuje tržni centar na Novom Beogradu u kojem se nalazi najveći broj kineskih trgovinskih radnji.

Šen je za srpski ogranak mreže GB Tajms (GBTimes www.gbtimes.com) rekao da Kinezi koji rade u Srbiji za jedan kontejner dečije robe moraju da plate i do 70.000 evra carine.

U Mađarskoj, carina za jedan takav kontejner košta 6.000 evra, u Belgiji 3.000 evra, a u Italiji, koja možda ima i najviše razloga da brani svoju tekstilnu industriju, oko 15.000 evra, rekao je Šen.

Prema njegovim rečima, carina za kinesku robu u Srbiji je do pre tri godine bila najniža u okruženju, pa su druge zemlje uvozile iz Srbije, čime se punio i srpski budžet.

Tada se u Srbiju uvozilo oko 3.500 hiljade kontejnera godišnje, od čega je oko 3.000 kontejnera završavalo u zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Madjarskoj i Bugarskoj, rekao je kineski preduzetnik.

U srpskoj javnosti se u poslednje vreme vodi rasprava o razlozima zbog kojih opada broj Kineza koji rade u Srbiji, kao i obim njihovog biznisa sa robom iz domovine.


Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mirna

dere carina a gde idu posle te pare? oni naplacuju po 50€ na postom poslatih nekoliko komada iznosene bebi garderobe!

mirna

@mirna mislila sam na to da vam carine skupo i krpice koje rodbina salje, nosenu deciju garderobu. a roba sw carini pa se na to doda jos nekoliko taksi, poreza...pretpostavljam da ovim vlada ispoljava "preduzetnicki duh" punjenjem drzavne kase uz pljackanje sopstvenih osiromasenih gradjana...

SRBA

I onako ih ima previše u Srbiji. Dajmo šansu domaćim fabrikama i tekstilnoj industriji. Što se mene tiče ja bih im još više povećao carinu da odu svi konačno.

special image