• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narodnom pozorištu je već isplaćeno 223 miliona!

Izvor mondo.rs

Oglasilo se Ministarstvo kulture i informisanja, nakon što je iz Narodnog pozorišta objavljeno da otkazuju predstave zbog "nemara, nerada i nezainteresovanosti resornog Ministarstva"

 Ministarstvo kulture i informisanja o "slučaju" Narodno pozorište Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

 Uprava Narodnog pozorišta je juče izdala saopštenje u kome se navodi da su bila primorana da otkaže predstave, koje su bile zakazane za ovu nedelju.

"Iаko je repertoаrom, obаvezаmа i nаjzаd kаlendаrski Nаrodno pozorište uveliko ušlo u drugi kvаrtаl tekuće godine, do dаnаs, znаči više od tri mesecа, Ministаrstvo kulture nije nаšlo zа shodno dа sа ovom svojom nаjvećom i nаjsloženijom institucijom potpiše godišnji ugovor o finаnsirаnju, bez kojeg je nemoguće preneti u budžetu opredeljenа sredstvа zа rаd kuće", stoji u saopštenju Narodnog pozorišta, zbog kojeg je danas reagovalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Iz Ministarstva poručuju da vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta obmanjuje javnost, kao i da je trećina sume planirane na godišnjem nivou već isplaćena.

Prenosimo vam saopštenje u celosti:

"Dejan Savić obmanjuje javnost

Javnost mora da zna da je Ministarstvo kulture i informisanja od početka godine do danas Narodnom pozorištu uplatilo blizu 223 miliona dinara za redovnu delatnost, što je 27 odsto ukupne sume planirane za ove namene na godišnjem nivou.

Javnim iznošenjem netačnih podataka vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić želi da prikrije sopstvenu odgovornost za nesavesno poslovanje i neispunjenje obaveza prema zaposlenima.

Minisarstvo smatra da je pravi razlog otkazivanja dve baletske predstave isključivo obustava rada baletskog ansambla usled neisplaćenih naknada, za šta je, po svim važećim zakonskim propisima odgovorna uprava na čijem je čelu Dejan Savić.

U toku je i redovna zakonska procedura za izbor direktora Narodnog pozorišta. Upravni odbor je na Javnom konkursu između devet kandidata izabrao Božidara Đurovića. Ministarstvo je ovaj predlog prihvatilo i dostavilo Vladi Republike Srbije na usvajanje. Profesionalizacijom rukovodećeg kadra doći će i do rešavanja brojnih problema nagomilanih u prethodnom periodu"

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE