• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd na vodi: Za eksproprijaciju 850 miliona

Izvor Tanjug

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će troškovi eksproprijacije za projekat “Beograd na vodi” iznositi 850 miliona dinara.



Vujović, koji je zastupao vladu u amandmanskoj raspravi o leks specijalisu o projektu “Beograd na vodi” u parlamentu, rekao je da će eksproprijacija po kvadratnom metru iznositi 19,24 evra.

“Troškovi eksproprijacije prostora koji je najmanje 100 godina van funkcije i koji se najmanje 50,45 godina privodi nameni, biće 850 miliona, što je predviđeno budžetom za eksprorpijacije ove godine i oko 40 miliona evra u narednih pet godina”, rekao je Vujović.


On je dodao da se kada se podeli 170 hektara površine sa tom svotom dobija iznos od 19,24 evra po kvadratnom metru, što je, kako je objasnio, vrlo niska cena i prosečna cena dovođenja tog prostora u vlasništvo grada Beograda i Republike.

“Konačno, podatak koji se nalazi u obrazloženju da će troškovi uređenja javnih površina biti 33 milijarde, da je otprilike 161 evro po kvadratnom metru za uređenja svih javnih površina. To je takođe jako nisko u odnosu na prosečnu cenu kvadratnog metra u Beogradu”, kazao je ministar.


Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Živanko

Pljačka!

sima

Koji foliranti. Bela laz.

special image