• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo: Kruške imale "falš" dokumentaciju

Izvor Tanjug

Pošiljka krušaka koja je uništena u Rusiji nije imala originalnu dokumentaciju iz Srbije i najverovatnije je reč o falsifikovanim dokumentima o njihovom poreklu, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede Srbije.


Više od mesec dana na snazi je dogovorena mera najave svake pošiljke za Rusiju, tako što se tamošnjim nadležnim službama uz poslatu pošiljku šalje skenirani fitosertifikat, navodi Ministarstvo poljoprivrede i ističe da su upravo najnovije aktivnosti ruskih službi rezultat uspešne koordinacije Srbije i Rusije.

Kako je juče preneo sajt Sputnjik, eksperti Nadzorne poljoprivredne službe u gradu Kursku, na jugu Rusije, oduzeli su pošiljku krušaka koje su, prema deklaraciji, bile iz Srbije, ali se ispostavilo da im je zemlja porekla Poljska, i spalili je u krematorijumu.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije navelo je da Uprava za zaštitu bilja nije dobila ni jednu informaciju od nadležnih ruskih službi povodom tog slučaja.

"Pretpostavljamo da se radi o uobijačenim aktivnostima organa Rusije u cilju sprečavanja nelegalnog prometa, odnosno sprečavanja prometa roba koje ne prati originalna dokumentacija za pošiljke poreklom iz Srbije, već najverovatnije falsifikovani dokumenti o poreklu", piše u saopštenju Ministarastva.

Za vreme redovne provere na pijaci u gradu Kursku na jugu Rusije, navodi sajt Sputnjik, eksperti lokalne Nadzorne poljoprivredne službe našli su u skladištu jednog biznismena 180 kilograma krušaka koje su stigle iz moskovske firme, a kao zemlja porekla tog voća je bila naznačena Srbija.

Ta ruska služba je, kako se dodaje na tom sajtu, navela da je u pratećoj dokumentaciji kao zemlja porekla označena Srbija, ali da je tokom pregleda utvrđeno da su na gajbama etikete na kojima se vidi da da su kruške iz Poljske, a da je uvoznik iz Belorusije.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ZamZE

Umrle poljske kruske,saucesce Srbiji!!pokvarenost je nemerljiva,zasluzili ste dranje zadnjice.uvezli ste sav evropski sljam posto zasto ,a kad ne ide u Rusiju,eto nisu nam rusi prijatelji,okrenimo se zapadu ,a pojeli ste sva zapadna g...!nebi bilo cudno da rusi takvu robu stave u avion i izruce vam na glavu!

Lada niva. Reno

@ZamZE ZamZE? U trgovini,nema prijteljstvo. Več: fer,koreknost i poslovnost. A kamoli eksport-inport.

special image