• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pregovara o priključenju na "Turski tok"

Izvor MONDO/Srna

Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić kaže da Srbija želi da se uključi u projekat gasovoda "Turski tok" i da su pregovori o tome u toku, pošto je propao projekat "Južni tok".

"Konačna odluka nije donesena, pregovori su u toku, ali je Srbija u načelu zainteresovana za ulazak u ovaj projekat", rekao je Terzić.

On očekuje da će ministar energetike Rusije Aleksandar Novak krajem aprila ili početkom maja posetiti Srbiju i da će tada sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem razgovarati o tom projektu.

"'Turski tok' trebalo bi da zameni propali projekat 'Južni tok', u koji je Srbija ulagala velike nade, a koji je 'Gasprom' obustavio zbog tvrdnji Evropske komisije da njegova izgradnja krši zakone EU", podsetio je Terzić.

On je rekao da je poništavanje "Južnog toka" zakomplikovalo situaciju za Srbiju u oblasti energetske sigurnosti.

Terzić kaže da će "Turski tok", ne samo imati komplikovaniju rutu, već će morati da prođe kroz Tursku, koja bi mogla da ga blokira, a prolaziće i kroz Bugarsku i Makedoniju, prenose beogradski mediji.

Prema ranijim najavama, projekat "Turski tok" bi trebalo da bude završen do 2020. godine kada "Gasprom" planira da prekine transport gasa kroz Ukrajinu.

"Turski tok" će po projektu imati kapacitet od 63 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a od Rusije do Turske će ići po dnu Crnog mora, uglavnom po ruti koja je bila predviđena za "Južni tok".

Skladište gasa za jug Evrope bi bilo izgrađeno na granici Turske i Grčke.

Iz EU su nedavno stigla upozorenja da će i taj gasovod morati da bude izgrađen uz konsultacije sa Briselom i uz poštovanje zakonskih obaveza.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko ko zna

Ha, ha, sada ti je gas skup, e pa videces tek sta je skupoca kada nam ga turci budu uslovljavali i davali, bice skuplji i samo za kes. A i za to treba da zahvalimo jevropi.

uča

Uskoro će Vučiiiić da dobije po guzi od gos'n Bajdena i i gos'n Huseina što se korompeca oko gasa a LEPO mu je rečeno da kupuje do-ma-će (madeinusa) . Biće tu i "berbe ušiju " jer slabo sluša i još slabije radi "domaće zadatke " koje dobija od čikaKIrbike ...ali ,šta da se radi ...život ide dalje , i dalje,i dalje..

ben akiba

Bilo je dzabe i preko toga dosta novca za transport preko teritorije Srbije a sad ce da bude sano za novce i ako ista bude za transport jer druge gazde rade to mnogo drukcije i brutalnije. Inteligencija Vucic jos ce doci do objasnjenja da nam je jeftinije ako dobro platimo nekom drugom umesto da se nama plati. Izgovor i opravdanje ce verovatno biti kao i za KiM - ma to je sve EU svejedno nam je il bili na plotu pa se premestili na ku*ac ili na Ku*cu pa skoknemo na plot. Tako to narod kaze NARODSKI da sav svet razume

special image