• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi odložili odluku o uvozu srpskog "fijata 500l"

Izvor MONDO/Beta

Rusija je odložila odluku o bescarinskom uvozu automobila "fijat 500L" iz Srbije, objavio je portal Sputnjkih Srbija.

Bescarinski uvoz vozila "fijat 500L" biće predmet razmatranja krajem aprila ili početkom maja.

Savet Evroazijske ekonomske komisije trebalo je danas da razmatra pitanje bescarinskog uvoza "fijata 500 L", koja se proizvode u Kragujevcu, u zemlje carinskog saveza.

Načelnik pres-službe Komisije Valerij Petrov, razmatranje izveštaja koji priprema Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije odloženo je za kraj aprila ili početak maja iz tehničkih razloga.

"Pritom, razmatranje referata ne znači da će odluka (o isporukama) biti doneta istog dana, odluka može biti preliminarna", precizirao je Petrov.

Srbija je u više navrata pokušavala da obezbedi bescarinski plasman automobila iz Fijatove fabrike u Krajugevcu na rusko tržište u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini, a očekivalo se da će danas biti doneta odlukao o kvoti.

Tokom pregovora 2013. godine bilo je reči o 10.000 automobila.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Ne znam cemu tolika frka oko kvote od 10.000 vozila. Ako Fijat u Kragujevcu radi kao sto se predstavlja, toliko proizvedu za mesec i po i ovaj aranzman sigurno ne bi bio "posao veka". Sve i da je kvota 100.000, nista ne bi vredelo, jer Rusi NECE DA VOZE FIJAT. Pogledao sama preko Sreet View-a nekoliko ruskih gradova i video ukupno 0 (nula) Fiajatovih modela na ulicama. Sto se tice reciprotiteta, nova Lada Vesta, cija proizvodnja krece, na prvi pogled izgleda odlicno, a cena joj se (prema trenutnom stanju ruske rublje) procenjuje na oko 8-9 hiljada evra i svakako zasluzuje paznju. Pogotovo sto je Lada sada deo Reno-Nisan grupe.

kg

Kao prvo ovo je politički marketing Acine vlade u kojoj navodno želi da nešto uradi za Fijat.Kao drugo da li vi znate da taj kontigent od 10 000 vozila FCA prpizvede za 15 radnih dana.Kao treće država Srbija je vlasnik 33% fabrike u Kragujevcu tako da ona nije u potpunosti Fijatova.Kao četvrto vidi se da u ovoj zemlji još uvek ima ljudi koji pljuju po autoindustriji koja jedina nešto proizvodi u ovoj zemlji.

Gz

@kg Kao peto ako radi neka je nek radi, zar je bitno cija je

special image