• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. godine preporučuje Lazar Dubovac

Autor Aleksandra Petrovski

Glumac Lazar Dubovac je za MONDO dao preporuku tri knjige koje bi svaka osoba trebalo da pročita tokom odrastanja.

 Lazar Dubovac preporučuje koje knjige čitati do 18. godine

Lazar Dubovac, koji je široj javnosti poznat po ulozi Mališe Maleševića iz serije "Moj rođak sa sela", priznao nam je da nije lak zadatak da nam izdvoji svoje omiljene knjige.

"Jednostavno volim da čitam i nisam siguran da bih umeo da tačno definišem šta najviše volim da čitam. Sadržaj koji čitam zavisi od raspoloženja, trenutnog interesovanja, pa čak i od doba dana ili vremenskih prilika. Ponekad čitam i po nekoliko knjiga istovremeno. Jedna knjiga mi je pored kreveta, druga na stočiću u dnevnoj sobi, treća u rancu. Volim da se vraćam knjigama koje sam već pročitao. Kada ih iznova čitam doživljavam ih potpuno drugačije. U ruci uvek držim običnu olovku i podvlačim rečenice koje u tom trenutku ostavljaju najveći utisak na mene. Ponekad mi je dovoljno da otvorim knjigu, pročitam te podvučene rečenice i da se dmah prisetim i najsitnijeg detalja iz te knjige", rekao je za MONDO Dubovac.

  Pored toga što glumi, Lazar i piše, najčešće za decu. Kaže da ako bi morao da odabere jednu knjigu kojoj se uvek vraća to je onda Egziperijev "Mali princ", a kada je u pitanju preporuka koje knjige bi trebalo da svako pročita do 18. godine Dubovac kaže da bi možda trebalo izdvojiti 100 naslova.

"Teško je izdvojiti samo tri naslova. Toliko je predivnih pisaca čije misli treba da utiču na misaone tokove mladih ljudi. Čehov, Dostojevski, Šekspir, Andrić, Crnjanski, Ćopić...", dodao je Lazar.

1. "Mali princ" - Antoan de Sent Egziperi

To je jedna od onih kojima se ja stalno vraćam. Napisana jednostavnim jezikom, razumljiva i malom detetu, a toliko slojevita da se u razičitim životnim dobima potpuno drugačije tumači.

2. Antologija ljubavne poezije

Teško bi bilo preporučiti jednog pesnika, zato mladi treba da čitaju što više pesama. Ljubavne pesme su romani u maloj (kratkoj) formi. Važne su za emotivno, intelektualno ali i duhovno sazrevanje mladih.

3. Biblija - i stari i novi zavet

Kniga koja u sebi sadrži sve knjige koje su pre nje napisane i sve one koje su i nakon nje napisane. U ovoj knjizi čovek ako želi može da pronađe odgovor na svako pitanje.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Publika

Možda publika sad hoće da čita Lazara Dubovca kao knjigu.

Miloš

Pre će biti da je maneken. A sa ovakvim spiskom knjiga može i u Parove.

bP

@Miloš milose, kompleksi su ti cudo,decko je izuzeetan ,mozda nije harizmatican glumac a nije ni manekenali j edivan i pobozzan,a ti idi i ocisti se od gljiva koje uzimas

SERIJE