Evo ko je sve dobio nagrade grada Beograda

Autor:

Nagrade grada Beograda, između ostalih dobili Zlatibor Lončar, Tatjana Jelača, Vladeta Jerotić, vatrogasci, spasioci iz Obrenovca...

2
A- A A+

Evo ko je sve dobio nagrade grada Beograda Foto: MONDO/Petar Stojanović

Predstavnici Komisije za dodelu nagrada Grada Beograda saopštili su danas imena dobitnika te nagrade za 2014. godinu u 18 oblasti, na svečanoj sednici održanoj u Starom dvoru.

Nagrada za obrazovanje za proteklu godinu nije dodeljena.

Komisija je odlučila da za književnost i prevodno stvaralaštvo dodeli Zlati Bojović za knjigu "Istorija dubrovačke književnosti", za pozorišno stvaralaštvo Jeleni Jovičić za ulogu u predstavi "Viktor Viktorija" dok je za film i radio-televizijsko stvaralštvo nagrada dodeljena Mladenu Matičeviću za režiju dokumentarnog filma "Moj zanat".

Nagrada za medicinu su dodeljene Radanu Džodiću za delo "Rak dojke" i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za "rad ili izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju medicine, dok je za sport nagradu dobila Tatjana Jelača za osvajanje srebrne medalje na Evropskom atletskom prvenstvu u Cirihu.

Za herojsko delo, odnosno spasavanje građana Obrenovca, nagrađeni su Nemanja Milojković, Marko Djurković, Andrija Becin, Darko Bugarski i Slobodan Vilotić, dok je Vladeta Jerotić dobio nagradu za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad dobio je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Nagradu za novinarstvo dobio je Veljko Pajović za radio emisiju "Beogradska razglednica" Studija B, za likovno i primenjeno stvaralaštvo Milo Grozdanić, za muzičko-scensko stvaralaštvo Smiljka Isaković, a za društvene i humanističke nauke Časlav Koprivica.

Za prirodne i tehničke nauke nagradu je dobio akademik Gradimir Milovanović, za pronalazaštvo Komnen Lalović, za poljoprivredu Dobrica Raković a za arhitekturu i urbanizam Borislav Petrović, Ivan Rašković, Aleksandar Tomić, Nada Jelić, Nikola Stojković, Luka Ostojić i Anđelka Murić.

Ove godine dodeljene su i nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih koje je dobila Una Popović za doktorsku disertaciju i tim učenika XIII beogradske gimnazije za igrano dokumentarni film "Godina koju su pojeli skakavci".

Nagradu "Svetislav Stojanović" dobio je komandir čete vatrogasnog bataljona Voždovca Predrag Sel i vatrogasno-spasilačka četa Obrenovca.

Nagrade će biti uručene u petak, 17. aprila.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti