Skriveni trik koji će značajno ubrzati Android

Lako je, aktivirajte Developers options meni i isključite nekoliko opcija.

19
A- A A+

Android platforma je neosporno dobra i pruža fleksibilnost i prilagođavanje kakve Windows Phone i iOS nemaju, niti će imati. Za svaku funkciju koja ne telefon nije fabrički ubačena postoji aplikacija, a to znači da korisnik može da ima šta god poželi. S druge strane to dovodi do instalacije velikog broja aplikacija, što na mnogim telefonima neće biti dobro, jer će rad postati spor, telefon neće imati dovoljno radne memorije ili memorije uopšte.

Ova je boljka svih Androida, ne samo jeftinih, koji sa 512 MB RAM memorije gotovo ne mogu da se snađu sa više od 10-ak ozbiljnijih aplikacija. Rešenje, makar za neke od , postoji.

Na Androidima, da bi omogućili glatkiji i brži rad, prvo je potrebno aktivirati "Developers Options", koji će se pojaviti u "Settings" meniju, pa odmah idite tamo. Skoknite na dno "Settings" liste i potražite meni "About". Kad uđete, pronađite "Build number" informaciju i dodirnite je sedam puta. Ako je sve kako treba nakon sedmog tapa videćete obaveštenje “You are now a developer!”. "Settings" sad ima "Developers Options" aktivan.

Uđite u "Developer options" meni i tapnite "Off" slajder gore desno, da pređe u "On". U menijima “Window animation scale”, “Transition animation scale” i “Animator duration scale” isključite animacije odabirom "Animation Off" ili ih podesite na "0.5X" vrednost.

To je to - rekli smo vam da će biti lako!

E, sad, ovo rešenje daće rezultat na nekim uređajima, koji će "prodisati", koristiti manje resursa za izvršavanje animacija i tranzicija i samim tim i poboljšati način rada. Ako ovi ili saveti iz povezanih vesti ne pomognu - vreme je za brisanje nekih aplikacija ili kupovinu novog Android telefona, s više RAM i interne memorije.

Čekamo komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu!

Sve vesti