• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanredni koncert Beogradske filharmonije

Izvor mondo.rs

Jedinstvena prilika da van sezone uživate u nastupu!

Beogradska publika imaće jedinstvenu priliku da van redovne sezone uživa u nastupu Beogradske filharmonije, i to pod upravom japanskog dirigenta Eiđija Ouea, 24. aprila, (Kolarac, 20h). Virtuoz na violončelu, Mark Kope, nastupa kao solista u Simfoniji koncertante, Prokofjeva, a orkestar Filharmonije će izvesti kompoziciju Blumine, Malera i Simfoniju Iz Novog sveta, Dvorzaka, čija će snaga obeležiti citav koncert.

"Mnogo me raduje povratak Beogradu zato što pamtim toplu, ljubaznu i strastvenu publiku sa koncerta, 1984. godine. Veoma sam uzbuđen što ću nastupiti sa odličnom Beogradskom filharmonijom. Iako se muzika ne može videti ili dodirnuti, potrudiću se da muzikom dotaknem srce svakoga u publici”, poručuje maestro Oue, u umetničkom svetu poznat od svoje domovine izlazećeg Sunca do američkog kontinenta, gde je najviše i angažovan.

Prvi koncert dirigenta sa Beogradskom filharmonijom je ujedno i najava zajedničkih nastupa u predstojećoj sezoni 2015/16, kada ce maestro iz Japana predvoditi orkestar Filharmonije na dva koncerta. Maestro se izdvaja energičnim i vrlo specifičnim stilom dirigovanja, koji često podseća na scenski performans.

Publiku ce obradovati dolazak violončeliste Marka Kopea, koji nastupa sa Beogradskom filharmonijom drugi put. Zapažen od strane čuvenog Menjuhina, još u ranim godinama, danas nastupa u prestižnim dvoranama sveta i sa najpoznatijim orkestrima današnjice. Repertoar Marka Kopea pokazuje izuzetnu šarolikost i veliku kreativnu radoznalost, a sa orkestrom Filharmonije izvodi kompleksno Prokofjevovo delo, koje je kompozitor posvetio slavnom Rostropoviču.

Ulaznice za koncert su u prodaji, na biletarnicama Beogradske filharmonije i Zaduzbine Ilije M. Kolarca, kao i onlajn na www.bgf.rs.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE