Tanjug

Arapska firma dovodi investitore u Kragujevac

Autor:

Predstavnici Kragujevca i kompanije "Barakat palas grupa" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisali su danas Sporazum o saradnji koji predviđa da ta arapska firma posreduje u dovođenju investitora u taj grad.

6
A- A A+

Sporazum su potpisali gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik arapske kompanije Talal Ahmed Ali.

Nikolić je izjavio da očekuje dolazak velikog broja investitora za pet, šest meseci i da je obaveza grada, predviđena sporazumom, logistička podrška arapskoj firmi, pomoć u osnivanju kompanija koje budu došle u Kragujevac, kao i pružanje podrške u dobijanju dozvola.

Arapska firma imaće korist od sklapanja poslova sa budućim investitorima zainteresovanim da investiraju u Kragujevac, a lokalna samouprava će imati interes od prodaje nepokretnosti i otvaranja novih radnih mesta.

Prema rečima Nikolića, arapska firma "Barakat palas grupa" ima poslovnice širom sveta tako da se, kako je rekao, ne očekuje dolazak investitora samo iz UAE.

Objašnjavajući da se arapska firma bavi naftom, zlatom, automobilima i izgradnjom,Nikolić je rekao da će oni u Kragujevcu registrovati svoju kompaniju za bavljenje konsalting uslugama i investicijama.

Naglašavajući da je današnji sporazum prvi u nizu sa investitorima iz UAE, Nikolić je rekao da će slične ugovore Kragujevac potpisati sa investitorima iz Kine, Rusije i Indije.

Prema rečima Ahmeda Alija, želja te kompanije je da u Kragujevac dovede najbolje investitore i da njihove potrebe budu zadovoljene.

"Područje Kragujevca je savršena destinacija, zbog svog strateškog položaja, za investitore iz celog sveta", rekao je Ahmet Ali i dodao da će toj kompaniji, kako je rekao, biti zadovoljstvo da privuče investitore.

Povezano

Sve vesti