Koja vam je omiljena pesma iz domaćih serija?

Autor:

Mnoge od ovih serija ste voleli, ili ih još uvek volite. Numere koje su snimane da bi bile muzička podrška postale su jednako popularne kao i same serije. Mi vas podsećamo na neke od njih i pitamo koja je vaša omiljena.

47
A- A A+

1. "ŠTA ĆE MI ŽIVOT" - SILVANA ARMENULIĆ ("Ljubav na seoski način")

Numeru "Šta će mi život" je napisao i komponovao Toma Zdravković. Silvana Armenulić (rođena Zilha Barjaktarević) ju je otpevala u popularnoj seriji "Ljubav na seoski način", posle čega je postala veliki hit, a istoimena ploča prodata je tada u neverovatnih 300.000 primeraka.

Izvor: youtube

2. "A SAD ADIO" - OLIVER DRAGOJEVIĆ ("Vruć vetar")

Humoristička serija producirana 1980. godine uživala je veliku popularnost, a uvodnu numeru A sad adio je izvodio Oliver Dragojević. I serija i pesma i danas imaju veliku bazu fanova i kultni status.

Izvor: youtube

3. "ZABORAVLJENI" - KIKI LESENDRIĆ I PILOTI ("Zaboravljeni")

Serija scenariste Gordana Mihića i režisera Darka Bajića snimana je 1989. i 1990, a emitovana narednog leta. Zaboravljeni imaju poseban osvrt na odnose mladih u SFRJ i jedan od njenih pečata svakako je pesma Zaboravljeni, grupe Piloti, koja je bila uvodna špica serije. Numeru je otpevao Zoran Kiki Lesendrić, a tekst je napisao Laza Ristovski.

Izvor: youtube

4. "SVE ŠTO ŽELIM U OVOM TRENUTKU" - FAR ("Sivi dom")

"U Ćićevcu smo ustajali u 5 ujutru. Glavni problem je bio, što je trebalo da cela učionica peva pesmu, a ja da sviram na usnoj harmonici. 20-tak statista i pet glumaca! Razmišljao sam šta da radimo. Na usnoj harmonici ne umem ništa pametno da sviram, osim nekih Bluz rifova. Palo mi je na pamet, da to mora da bude nešto što svi, koliko-toliko znaju. Inače, kako i kada da uvežbam 30-tak ljudi da horski pevaju nešto što prvi put čuju. Odlučio sam se za "Jedne noći u decembru". Pod utiskom koreografije i naših uloga - iskvarili smo pesmu načisto. Međutim, svima se dopalo: "Sve što želim u ovom trenutku...". Dušan je kasnije dopisao refren", prisetio se jednom prilikom Aleksandar Filip.

Izvor: youtube

5. "JA HOĆU ŽIVOT" - DADO TOPIĆ ("Bolji život")

Muziku je radio Voki Kostić, a tekst Ljubiša Bačić.

Izvor: youtube

6. "SRCE PORODIČNO" - ŽELJKO SAMARDŽIĆ ("Porodično blago")

Tekst pesme je napisala Ljiljana Pavić, supruga scenariste Siniše Pavića, dok muziku potpisuje Kornelije Kovač.

Izvor: youtube

7. "A TI SE NEĆEŠ VRATITI" - MOMČILO BAJAGIĆ I SAŠA LOŠIĆ ("Vratiće se rode")

Muziku sa ovu seriju radili su: frontmen Plavog orkestra Saša Lošić Loša, zatim beogradski reper sa Banovog brda Đorđe Miljenović, svima poznatiji kao Sky Wikluh, pokojni kralj romske muzike, legenda Šaban Bajramović, proslavljeni roker Momčilo Bajagić Bajaga. A sarađivali su još i Manjifiko, Koja iz "Kičme", Rambo Amadeus, Edo Majka i glumica Mira Furlan.

Izvor: youtube

8. "SAMO MALO" - MANJIFIKO ("Montevideo")

Ljubljančanin Robert Pešut stoji iza celokupne muzike za oba dela filma i serije Montevideo. Najpre se izdvojila brza pesma „Samo malo“, a iz nastavka Pukni zoro čiji je radni naziv Pesma za Dušana i posvećena je Manjifikovom dedi koji je bio ratnik na Solunskom frontu. Numeru je otpevao Miloš Radovanović.

Izvor: youtube

9. "RUŽO RUMENA" - DRAGAN JOVANOVIĆ ("Moj rođak sa sela")

Interesantno je da je ovu numeru otpevao glumac sa rokenrol senzibilitetom, ali je vrlo brzo po premijernom emitovanju postala redovna na repertoaru kafanskih muzičara.

Izvor: youtube

10. "KIŠA ZLATA" - ŽELJKO JOKSIMOVIĆ ("Stižu dolari")

Kompozitor muzike za seriju bračnog para Pavić je Dragan Ilić, a završnu temu peva Željko Joksimović.

Izvor: youtube

11. "JEDNOM KAD SE VRATIŠ" - ŽELJKO JOKSIMOVIĆ ("Ranjeni orao")

Navodno muziku iz kultne serije i filma Zdravka Šotre komponovao je Bojan Adamič i emitovana je još daleke 1955. za film "Njih dvojica", reditelja Žorža Skrigina.

Naslovnu numeru iz "Ranjenog orla" potpisuje i peva Željko Joksimović.

Izvor: youtube


Tagovi:
Sve vesti