• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gde ima reda i discipline, ima i rada i uspeha!

Izvor MONDO/Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas stranim investitorima da mogu da računaju na podršku države i lokalnih samouprava, kao i da očekuje da povećaju broj zaposlenih.

Vučić je danas u Subotici obišao novi proizvodni pogon austrijske kompanije "Svarovski" i kompaniju "Simens", a u obraćanju novinarima je rekao da je srećan što su strane kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji.

Premijer je rekao da je "Simens" prisutan u Srbiji od 1887. godine, te da su prve sijalice u našoj zemlji uključene upravo zahvaljujući toj kompaniji.



Precizirajući da je "Simens" u Srbiji osnovao kompaniju 1996. godine sa samo 12 zaposlenih, Vučić je rekao da ta fabrika sad ima ukupno 1.150 radnika, od toga 950 u fabrici u Subotici.

"Očekujemo da i dalje povećavaju broj zaposlenih u našoj zemlji, a na podršku Vlade Srbije, državnih organa i lokalnih samouprave uvek mogu da računaju", rekao je Vucicć.

On je dodao i da je veoma važno što su radnici zadovoljni primanjima i uslovima na radu, navodeći da tamo gde ima reda i discipline ima i rada i uspeha.

Izvršni potpredsednik za industrijske aplikacije kompanije Simens Mark Vuherer rekao je da se u pogonu u Subotici prave proizvodi za zelene tehnologije, koje su trend u svetu.

"Činjenica da proizvodimo generatore za vetrenjače znači da ćemo nastaviti sa uspešnom proizvodnjom u fabrici u Subotici", rekao je Vuherer.

On je dodao da je "Simens", od svog dolaska u Suboticu, povećao broj zaposlenih sa 12 na 950 i da to jasno pokazuje da su zadovoljni poslovanjem i da se firma razvija.

"Simens" je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 360.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu.

Vučić je ranije danas obišao danas novi proizvodni pogon austrijske kompanije "Svarovski" u Subotici.

Njega su ispred pogona, čija izgradnja je počela pre godinu dana, dočekali izvršni zamenik predsednika koncerna "Svarovski" Franc Ciler, direktor "Svarovski" u Subotici Dejan Jovanović i ambasadori Austrije i Nemačke Johanes Ajgner i Hajnc Vilhelm.



Tokom obilaska postrojenja koje će, kako je najavio Ciler, biti zvanično otvoreno na jesen, iznete su pohvale na račun građevinskih preduzeća iz Srbije koja su radila na izgradnji tog kompleksa u privrednoj zoni u Subotici.

U izjavi Tanjugu, predstavnik Privredne komore Austrije u Srbiji Andreas Hajdentaler objasnio je da je pre više godina "Svarovski" izrazio želju da otvori proizvodnju u istočnoj Evropi, a Privredna komora Austrije je tada kompaniji čije je sedište u austrijskom gradu Vatens predložila da dođe u Srbiju i raspita se o mogućnistima za ulaganje.

Nakon detaljne provere, Svarovski se odlučio za pokretanje proizvodnje u Subotici.


Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rade

Ko je čitao između redova shvatio je zbog čega kod nas NEMA rada i uspeha

special image