• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Železnice nabavljaju još 27 ruskih motornih vozova

Izvor Beta

Železnice Srbije saopštile da su RŽD internešnl potpisale aneks ugovora o ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica, kojim je predviđena nabavka 27novih dizel motornih vozova i komponenti od ruskog proizvođača Metrovagonmaša

 Železnica potpisala aneks ugovora za nabavku vozova Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Železnice Srbije saopštile su da su RŽD internešnl potpisale aneks ugovora o ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica, kojim je predviđena nabavka 27novih dizel motornih vozova i komponenti od ruskog proizvođača Metrovagonmaša u ukupnoj vrednosti od 100 miliona dolara.

Aneks su potpisali generalni direktori Železnica Srbije Miroslav Stojčić i RŽD Internešnl Sergej Pavlov.

Aneks će stupiti na snagu kada se dobiju saglasnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva finansija Srbije, kao i Ministarstva ekonomskog razvoja Rusije.

Pored toga, neophodno je i da Železnice Srbije dobiju bankarske garancije RŽD Internešnl i Metrovagonmaša, kao i da uplate avans od15 odsto vrednosti aneksa.

"Očekujemo da će sve aktivnosti u vezi sa Aneksom 5 biti realizovane tokom maja, nakon čega će stupiti na snagu", izjavio je generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić nakon potpisivanja aneksa, navodi se u saopštenju.

On je precizirao da je, prema odredbama tog aneksa, isporuka prva dva nova dizel motorna voza predviđena je u roku od 456 dana, a zadnje, 27. garniture u roku od 846 dana od stupanja na snagu tog dokumenta.

Osim 27 novih dizel motornih vozova po ceni od 3,6 miliona dolara po garnituri, ugovorena je i nabavka rezervnih delova i komponenti u vrednosti od 2,6 miliona dolara, u skladu sa potrebama srpskih železnica i po cenama koje su prihvatljive za Železnice Srbije.

Iz tog javnog preduzeća podsećaju da je to treći projekat iz ruskog kredita čija je realizacija započela u ovoj godini, nakon što su u prethodna dva meseca već započeli radovi na modernizaciji deonica pruge Ruma-Golubinci i Sopot Kosmajski-Kovačevac.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

igor89

Zar se u Srbiji ne proizvode vagoni ?

dalabu

@igor89 Odgovor je ....NE....

special image