Za sreću je potrebno malo, dokazala je Ana Ivanović.
Teniserka je na Instagramu objavila fotografiju avokada i napisala kako se njena "zaluđenost avokadom nastvalja".
Potpuno je razumemo, jer je reč o izuzetno hranljivoj namirnici.
Možda ukus nije najlepši na svetu, ali kada se doda malo soli, limunovog soka i sveže mente, avokado "diže iz mrtvih".
Pogledajte kako ga Ana jede:
Avokado se naročito preporučuje osobama sa povišenim holesterolom, jer sadrži nezasićene masti, zbog čega je dobar i za naše srce.
Takođe, ima visok procenat vitamina C, K i B6, prebiotike i probiotike, koji su važni za dobro varenje.
Ukoliko želite da avokado uključite u vašu ishranu, znajte da spada u skuplje namirnice i da ne može baš dugo da stoji. Ali, častite se povremeno. Prilikom kupovine obratite pažnju na to da je boja ploda sveže zelena, da nema tamnije mrlje. Avokado ne bi trebalo da bude mnogo tvrd, ali ni sunđerast.
Možete da ga seckate i jedete kao salatu, da od njega napravite namaz tako što ćete ga izgnječiti, posoliti i dodati malo maslinovog ulja, možda i mlevene orašaste plodove.
Probajte i gvakamoli sos po receptu Eve Longorije.
Najnovije vesti, savete, preporuke i zanimljivosti u vezi sa zdravljem, čitajte i na našoj Facebook stranici MONDO Klinika.