• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolubara otvara novi kop sa 350 miliona tona uglja

Izvor MONDO/Tanjug

Rudarski basen Kolubara sledeće godine otvoriće novi kop Radljevo koji će imati 350 miliona tona uglja zaliha, najavio je direktor Kolubare Milorad Grčić.

Grčić je, obraćajući se ministrima na svečanoj sednici povodom jednogodišnjeg rada Vlade Srbije u tom rudarskom basenu, rekao da je plan za otvranje novog kopa sklopljen u dogovoru s vladom i Elektroprivredom Srbije, poručivši da to garantuje dugoročni opstanak RB Kolubara i celog regiona.

On je podsetio da je RB Kolubara "žila kucavica" elektroprivrednog sistema Srbije koja godišnje proizvede lignita za 52 do 54 odsto proizvodnje električne energije, kao i da se tu proizvede 70 ukupno proizvedenog uglja u Srbiji.

"Zato je važno da RB Kolubara opstane, da bude ono što je bio, i više od toga i, samim tim, kroz budućnost Kolubare, budućnost ima i elektroenergetski sistem Srbije", istakao je Grčić.

Direktor Kolubare je posebno zahvalio premijeru Srbije, resornom ministru i ostalim ministrima na angažovanju pri ispumpavanju vode koja je poplavila taj basen tokom prošlogodišnjih majskih vremenskih nepogoda.

Kako je objasnio tamnavski kopovi bili su poplavljeni s 187 miliona kubika vode, ali da je to sve ispumpano i da je stvorena situacija da se postepeno puštaju u rad svi sistemi.

"U junu će svi sistemi koji su bili pod vodom biti revitalizovani i puštani u rad, jedan po jedan", poručio je Grčić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image