• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sertić kaže da je popravljen ugled Srbije u svetu

Izvor Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da su mere Vlade Srbije za restrukturiranje javnog sektora, fiskalne konsolidacije, odnosno oporavka privrede, omogućile da se popravi ugled Srbije u svetu.

Sertić je, odgovarajući na pitanja novinara u Lazarevcu, rekao da je u prvih godinu dana Vlade otpočeo proces privatizacije, restrukturiranja javnih preduzeća, doneti brojni zakoni...

Otvoreno 13 fabrika

Kada je reč o investicijama, dodao je Sertić, prošle godine otvoreno je 13 fabrika, promenjena je Uredba o dodeli finansijskih sredstava, u javnoj raspravi je Zakon o ulaganju, koji izjednačava domaće i strane investitore... Pre 15 dana završen je konkurs za pomoć infrastrukturnim radovima u poslovnim zonama. Podelili smo 150 miliona dinara za tu namenu, na vladi je usvojena strategija za razvoj MSP, a najvažnije je da je to obavezujući dokument u kojem su učestvovala sva ministarstva i poslovne asocijacije", rekao je Sertić. Prema njegovim rečima, država je u poslednjih godinu dana prvi put uspela da javnim preduzećima da jasne i precizne podatke kako treba da im izgledaju poslovni planovi. "Mnoštvo sastanaka održano je s njima, i ove godine imamo 35 milijardi dinara uštede u njihovim planovima", rekao je Sertić.

"Otpočeli smo proces privatizacije koji je veoma komplikovan i težak, jer smo se odlučili za jasan i transparentan model u kome sve ide po zakonu. Svaka privatizacija praćena je nizom dokumenata koje je potrebno pripremiti kako bi preduzeće moglo da uđe u proces, odnosno da kupac zna na na čemu pravi svoju poslovnu strategiju", rekao je Sertić.

Kao najveći problem u tom procesu Sertić je naveo nesređenu dokumentaciju, nepostojanje katastra, vlasničkih listova, veliki broj tužbi koje ometaju privatizaciju, zahtevi za restituciju...

"Dobro je da smo otpočeli taj proces i do sada je otvoren već za 12 kompanija. Imali smo prvu dobru privatizaciju, to je Ferero", ukazao je Sertić.

On je objasnio da će sve kompanije, koje ne nađu mogućnost da izađu na tržište, morati da odu u stečaj "kroz neki model", ali da je država obezbedila tranzicioni fond za radnike kako niko od njih ne bi ostao bez podrške firme.

Posle obraćanja novinarima, ministar energetike Aleksandar Antić našalio se na račun svog kolege rekavši da je Sertićev neuspeh što je duže razgovarao sa novinarima od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nikson

On je baš slika i prilika da popravi ugled Srbije u svetu.....

ILUZIJA

VEĆ 15god., UGLED JE MISLENA IMENICA !

sima

Da li ovaj covek zna sta se desava sa EPS om ili se namerno urusava a ne kaze po kojom uzoru.

special image