Fudbaleri Barselone treći put ove sezone u Primeri pobedili su rezultatom 6:0!

Posle Granade i Elčea, stradao je tim Hetafea u prvoj utakmici vanrednog 34. kola Primere.

Na "Kamp nou" stadionu, skoro dupke punom, lideri Primere dali su pet komada do 40. minuta, potom je Lionel Mesi postigao i drugi pogodak u nastavku, već u 47. minutu, a tada je koncenzusom odlučeno da se gosti iz Madrida poštede daljih muka.

Barselona, dok čeka ishode utakmica Real Madrid – Almerija i Viljareal – Atletiko Madrid, stigla je do 84. boda, ima pet više od Reala i 12 više od aktuelnog šampiona Atletiko, a četu Luisa Enrikea do prve mega utakmice polufinala Lige šampiona sa Bajernom Pepa Gvardiole očekuje još okršaj sa "fenjerašem" Kordobom za vikend.

Barsa se na impresivan način, devetom pobedom uz jedan remi u poslednjih deset kola, primakla 23. tituli prvaka Španije i čak sedmoj u poslednjih 11 sezona. Računajući od poraza u San Sebastijanu, od Real Sosijedada, zabeleženog 4. januara u prvoj utakmici u kalendarskoj godini, skor Barselone u Primeri je 15-1-1, uz još četiri pobede u četiri utakmice Lige šampiona sa Mančester sitijem i Pari Sen Žermenom.

Osvojeno je 46 od mogućih 50 bodova i poslata snažna poruka u Bavarsku, pred dolazak velikog rivala i velike legende kluba, Gvardiole.

Posle faula nad Luisom Suarezom, Mesi je "panjenkom" sa bele tačke otvorio vrata Hetafea, a onda je promaja duvala na sve strane: Suarez volej bez gledanja, Nejmar dribling pa plasiran šut u ugao, evro-gol Ćavija sa distance, nova majstorija Suareza i onda skidanje paučine Mesija na početku drugog poluvremena.



Pored tri pobede od 6:0, Barselona je ove sezone zabeležila i pobede od 6:1 nad Rajo Valjekanom i 5:0 dva puta nad Levanteom i jednom Kordobom, narednim protivnikom. Posle toga, do zavšretka lige, Katalonci igraju sa Real Sosijedadom kod kuće, Atletiko Madridom u gostima i Deportivom na svom stadionu na zatvaranju prvenstva.

Trio Mesi/Suarez/Nejmar postavio je rekord kluba ove večeri, kada je probio granicu koju su u sezoni 2008/09 postavili Mesi, Tijeri Anri i Samuel Eto, strelci 100 golova. MSN sada imaju 102, a pred njima su samo Kristijano Ronaldo, Karim Benzema i Gonzalo Iguain iz sezone 2011/12, kada je trojka Reala postigla zajedno 118 golova.

Do daljeg, ostaće upamćeno da Mesi ima 38 golova u Primeri, 49 u sezoni, Nejmar 20 u Primeri, 32 u sezoni, a Suarez 13 u Primeri, 21 u sezoni.

SVI GOLOVI

VideoMesi Panjenka
VideoSuarez 1
VideoNejmar
VideoXavi
VideoSuarez 2
VideoMesi 2

REZULTATI:

Barselona - Hetafe 6:0 (5:0)
/Mesi penal 9, 47, Suarez 25, 40, Nejmar 28, Ćavi 30/

Atletik Bilbao - Sosijedad (22 sata)
Levante - Kordoba (22)

U sredu:

Eibar - Sevilja (20)
Real Madrid - Almerija (20)
Celta - Malaga (20)
Elče - Deportivo La Korunja (22)
Viljareal - Atletiko Madrid (22)

U četvrtak:

Rajo Valjekano - Valensija (20)
Granada - Espanjol (22)

TABELA: Barselona (+1) 84, Real Madrid 79, Atletiko Madrid 72, Valensija 68, Sevilja 66, Viljareal 53, Malaga 47...