DW: "Šerif" na biciklu goni bahate vozače

Autor:

Samozvani šerif na biciklu, Dejv Šeri iz hobija se bori protiv kršenja saobraćajnih propisa u Londonuu - prati, zapisuje, snima i prijavljuje i već je zaslužan za 70 zvaničnih presuda.

4
A- A A+

Po zanimanju je vozač autobusa, a svakoga dana biciklom, naoružan sirenom i kamerama, putuje od centra do periferije Londona i na tom putu uhvati dosta onih koji krše propise.

Izvor: Youtube

Osetio na sopstvenoj koži

Na ulicama Londona u saobraćajnom špicu vlada haotična situacija i milioni stanovnika traže najbrzi put kroz grad, pa mnogi pritiom krše propise. Dejv Šeri se bori protiv takvih, a podstakla ga je saobrćajna nezgoda u kojoj je učestvovao. Naime, dok je vozio bicikl, kola su ga udarila otpozadi i policija nije mogla ništa da uradi jer je bila njegova reč protiv vozača automobila. Tada je odlučio da postavi kameru, kako bi sledeći put imao dokaz koji ne može da se ospori na sudu.

Kako prenosi Dojče vele, i jedan njegov kolega je ostao bez posla, pošto ga je Šeri usnimio sa telefonom u rukama u toku vožnje.

Šeri, koji je svestan da je jedan od najomraženijih biciklista u Velikoj Britaniji, prestupnike stavlja na "stub srama". Po povratku iz patrole, snimljene video materijale postavlja na You tube.

Deo slobodnog vremena, Šeri provodi kao samozvani čuvar reda na jednoj prometnoj raskrsnici u centru Londona i kamerom snima sve koji telefoniraju dok voze ili prolaze kroz crveno.

Amaterski snimci, su prema navodima tamošnje policije, od pomoći jer pomažu u otkrivanju opasnih saobraćajnih deonica i kažnjavanju prestupnika, navodi Dojče vele.

Tagovi:
Sve vesti