• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je zapelo oko dolaska Ikee u Srbiju

Izvor MONDO/Tanjug

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izmeštanje naplatne rampe nikako nije uslov da švedska kompanija “Ikea” dobije građevinsku dozvolu.

Ona je rekla da je uslov projekat koji ta kompanija treba da dostavi ministarstvu i gradu Beogradu.

Mihajlović je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je završen projekat za izmeštanje naplatne rampe i da će taj posao početi u toku leta.

“Naglašavam da izmeštanje naplatne rampe nije uslov za dobijanje građevinske dozvole. Protokol koji je potpisan između Ministarstva i Ikee kaže da u roku do 2016. godine, do trenutka otpočinjanja same robne kuće, naplatna rampa mora da se izmesti”, objasnila je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da stoga nije tačna informacija koja se čuje već nekoliko puta u medijima da je to uslov.

Ona je napomenula da je Gradu Beogradu, Ministarstvu i Vladi Srbije stalo do svakog investitrora i da su učinili sve i da će učiniti sve da svaki investitor dobije dozvolu.

Te navode potvrdilo je i u saopštenju Ministarstvo na čijem čelu je Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno, pripreme za realizaciju investicije kompanije “Ikea” u Srbiji teku po planu, a izmeštanje naplatne rampe na autoputu kod Bubanj potoka nije uslov za izdavanje građevinske dozvole.

U saopštenju se podseća da se u Memorandumu o saradnji koji je 3. oktobra 2014. potpisan između Republike Srbije, Grada Beograda i kompanije Ikea navodi da će JP Putevi Srbije "preduzeti mere na izmeštanju naplatne rampe Bubanj potok na novu lokaciju južno od postojeće petlje Vrčin, u skladu sa Prostornim planom infrastrukturnog koridora autoputa E-75 deonica Beograd-Niš, u najkraćem roku, a najkasnije do septembra 2016. godine".

Kako se navodi, prema Okvirnom planu aktivnosti za realizaciju investicije izgradnje robne kuće "Ikea" u Beogradu, predviđeno je da građevinska dozvola za objekat bude izdata do 13. maja 2015. godine, odnosno više od godinu dana pre završetka izmeštanja naplatne rampe.

Ministarstvo, kaže se u saopštenju, prati i koordinira proces realizacije investicije kompanije Ikea i pomaže da investitor u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, na način omogućen novim Zakonom o planiranju i izgradnji.

Budući da su imovinsko-pravni odnosi rešeni, a nakon što je Grad Beograd 20. aprila izdao lokacijske uslove, izdavanje građevinske dozvole zavisi isključivo od brzine kojom kompanija podnese zahtev koji uključuje urađen Elaborat o privremenom izmeštanju i odvođenju voda i projekat za građevinsku dozvolu, rečeno je u saopštenju.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zex

Naravno da čeka kad nekom nije u interesu da dođe

zakonodavac

Covece pa jedna od najpoznatijih svetskih kompanija ceka 50 godina na gradjevinsku dozvolu u Srbiji.

majk

prosto neverovatno ovolika prica o ikei da li dolazi ili ne, koja traje vec godinama. pa ako nam je toliko bitno da dodju(a jeste ) neka im ispune sve uslove i prekinu vise sa ovim spekulacijama

special image