Upropasti se čovek (VIDEO)

Autor:

A samo je želeo da liči na Halka...

16
A- A A+

Bilder iz Brazila, Romario dos Santos Alves želeo je da liči na Halka Hogana, a ta ambicija umalo da ga košta ruku. Da bi povećao obim bicepsa ubrizgavao je sebi "koktel" ulja, lekova protiv bolova i alkohola poznat pod imenom sintol koji ekstremno povećava mišićnu masu ako se ubrizgava direktno u mišić.

Rizikovao je život bukvalno svaki put kad bi sebi dao injekciju, a kad su mu bicepsi otekli do obima od preko 60 centimetara, a mišići počeli da se "kamene", lekari su mislili da će morati da mu amputiraju obe ruke, prenosi britanski Metro.

"Sećam se trenutka kad mi je lekar rekao da će morati da mi amputiraju ruke jer su mi se mišići i sva tkiva skamenili", priča ovaj dvadesetpetogodišnjak.

Romariova opasna opsesija počela je da uzima maha pre tri godine kad je u teretani upoznao momke sa impresivnim obimom bicepsa: "Sprijateljio sam se sa njoma, 'otkrili' su mi sintol, i kad sam počeo da ga uzimam bio sam oduševljen rezultatima. I onda sam nekako izgubio kontrolu."

Romario nije prestao da se pumpa sintolom ni kad su mu mišići očvrsnuli toliko da više nije mogao da ubode iglu u njih. Pronašao je rešenje - upotrebljavao je igle koje se obično koriste za bikove i nastavio...

Ali, ubrzo je počeo da oseća konstantan bol, a ljudi koje bi sreo na ulici dovikivali su mu da je "zver" i "čudovište", što ga je bacilo u depresiju. Nakon pokušaja samoubistva i otkaza, odlučio je da je jedino rešenje da posluša lekare i pristane na amputaciju.

"Moja žena je plakala kad sam na dan zakazane amputacije u pet ujutru krenuo u boolnicu", priseća se najgorih trenutaka u životu ovaj mladić.

Ali, lekari su uspeli da pronađu alternativno rešenje: "Hvala bogu, lekari su uspeli da izvade skamenjeni sintol i da izbegnu amputaciju", kaže Romario.

Izvor: YouTube

Sintol ne koristi već dve godine, pa iako priznaje da je iskušenje i dalje snažno, sad mu je cilj da postane profesionalni bodibilder isključivo treningom i odgovarajućim načinom ishrane.

"I dalje želim da uzimam sintol, ali neću ga uzeti ponovo. Ako ga ubrizgam samo jednom, definitivno će biti i drugog puta, to je zarazno. Moja ambicija oduvek je bila da se profesionalno bavim bodibildingom, pa iako znam da ću to i ostvariti čeka me dug put", zaključuje Romario.

Najnovije vesti, savete, preporuke i zanimljivosti u vezi sa zdravljem, čitajte i na našoj Facebook stranici MONDO Klinika.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti