• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodimo vas na Beldoks!

Izvor mondo.rs

MONDO vam poklanja karte za filmove "Šuma" i "Citizenfour" u četvrtak u Centru "Sava"!

Svečana ceremonija otvaranja osmog po redu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks biće upriličena u četvrtak u 21 čas u Velikoj dvorani Sava Centra, neposredno pred projekciju Oskarom ovenčanog ostvarenja Lore Pojtres "Citizenfour: Dosije Snouden".

Da podsetimo, Edvard Snouden, strateg američke NSA, obelodanio je u junu 2013. tajna dokumenta vezana za nadgledanje običnih ljudi i prisluškivanje visokih zvaničnika Evropske unije, a potom prebegao u Rusiju gde mu je odobren azil. Igrom slučaja, Lora Pojtres, prva osoba u nizu koju je Snouden u svojoj nameri kontaktirao, zabeležila je čitavo dešavanje filmskom kamerom i godinu dana kasnije izmontirala ovaj vanredno uzbudljiv i aktuelan dokumentaristički triler.

Citizenfour trejler
Izvor: YouTube

Dva sata ranije, na istom mestu – u Velikoj dvorani Sava Centra u 19 časova – zainteresovani ljubitelji dokumentarnog filma biće u prillici da pogledaju posve neobično, inovativno ostvarenje "Šuma" Siniše Dragina. Ovo inspirativno, istoriografski precizno i znalački domaštano putovanje u nedavnu socijalističku prošlost podsetiće nas na neka sasvim drugačija vremena i tadašnja pravila igre. I nesumnjivo će uspeti da baci tračak svetla na najveću špijunsku aferu SFRJ.

Šuma trejler
Izvor: YouTube

Na svečanoj ceremoniji otvaranja festivala publici će se obratiti Sergej Loznica, proslavljeni ukrajinski reditelj.

Ako želite da osvojite karte, potrebno je da nam pošaljete svoje ime i prezime, i ime filma za koji se prijavljujete, na adresu [email protected]. Najbrži čitaoci odmah će dobiti email sa uputstvom za preuzimanje nagrada.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE